Meny Lukk

Slektsforskerens søndag

Det med søndag er en rar ting…. man har liksom så innmari mye å gjøre, men så får man ikke gjort noe… fordi Stieg Larssons siste murstein ligger borte i sofaen og roper! Jeg brøt sammen i 2-3 tiden, men så var det også annet som fristet – et gammelt 12 siders maskinskrevet dokument jeg for et par dager siden fikk fra en slektsforskervenn, med beskrivelser av livet på en gård i Ullenskaker fra før 1900. Fantastisk lesning!

Jeg har fått gjort litt da… av kjedelige unevnelige husmoring. Men – fritiden er for kostbar, og da blir det slekt og DIS som blir det viktige. Dessverre er det vel mer fortids-slekt enn nålevende slekt …

Men – o glede! Jeg har funnet ut hvor tippoldefaren min døde. Gjennombrudd! Venner mener selvsagt jeg er helt på styr – dødsdato? Javel.. (de rister bedrøvet og medlidende på hodet). Dama er og blir skrudd!

En viktig ting jeg har fått gjort i dag, er å gå gjennom spørreskjemaene vi laget til DIS-O/As slektsforskerdag. Noen veldig interessante ting kom fram, som jeg skal lage en liten analyse på. Her er det ting tillitsvalgte i min yndlingsforening DIS-Oslo/Akershus bør kunne ta tak i, og bruke til neste Slektsforskerdag (2008). Jeg må innrømme at jeg både håper at jeg da er i Kina, og at jeg samtidig er i Oslo. Alstå er jeg en splittet personlighet!

Persen (min andre halvdel) leser kinesisk så øyet blir stort og vått – han har heldigvis innrømmet at han trenger briller) og eksamen 10. desember nærmer seg med hysteriske skritt. Han begynner å bli sprø – og taler nå både russisk, mandarin, i tunger og på diverse andre mål. Ikke lett for en stakkars ullsøkning å følge med! Greier meg forsåvidt med norsk… og så litt engelsk når jeg er på hytta!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.