Meny Lukk

Gravminner – framskritt!

Jeg ser at lederen i DIS-Norge er opptatt av søke-tall i Gravminne-basen på DIS-Norges hjemmesider. http://www.disnorge.no/lederblog/ – hun har rett – det er fantastisk!

En annen ting som er utrolig gledelig i Gravminne-sammenheng (sett med Romeriks-øyne, og da særlig Sørum- og Ullensaker øyne), er at kirkevergen i Ullensaker har gitt oss databasen sin over gravsteder på alle fire kirkegårdene i Ullensaker, og at det nå går medlemmer og fotograferer både på Furuset og på Ullensaker kirkegårder. Jeg snakket med fotograf Palmar H. på slektskafe på lørdag, og da var han på det nærmeste ferdig med Sørum, og skulle igang med Frogner! Fryd og glede Enebakk er også kommet ut nå i november – kanskje vi greier å bli ferdig med Akershus etter hvert?

Gravminner er en fantastisk kilde for oss, og det er viktig at vi får registrert/fotografert så mange som mulig før de blir slettet!

En stor honnør bør gå til de som er ute i felten for å registrere og fotografere, og ikke minst til de som sitter hjemme og ferdigstiller materialet for utlegging!

En ting jeg tenker på – det kommer jo nye graver til hele tiden, hvordan oppdateres dette tro?

Jeg lurer forøvrig på når jeg selv skal få tid til å få fotografert kirkegåden i Heni, Gjerdrum… man lover før man får tenkt seg om!

DSCN2902_1.JPG

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.