Meny Lukk

Ancestry, ikke gratis, men fabelaktig bra!

Jeg har vært abonnent på Ancestry.com i mange år. Jeg har ikke tall på alle de som har hatt glede av at jeg har dette abonnementet. Og det er vel igrunnen derfor jeg har det og… (den største glede en kan ha, det er å gjøre andre glad…)

Jeg er forferdelig sløv til å lese nyhets-mailene fra Ancestry. Men forleden var det noe som fanget mitt blikk….. nye databaser…

Historic Land Ownership and Reference Maps, 1507-2000

Tenk å kunne supplere egen slektshistorie med eksakte, vakre og detaljerte historiske kart!
Med over 40000 kart og enda mer i vente, har de laget den største kart-samlingen, og dette er «land-ownership»-kart på nett! Dette er fantastisk.

Jeg har sett litt på disse kartene, og ser at de er detaljerte. De har navn på de som eide gården/landet, kartene er arkivert/indeksert på stat/county og township. Her kan du altså få detaljert informasjon om hvor folka dine bodde. De er fra forskjellige tidespoker.

Jeg har selv hjulpet noen med å finne sine slektinger i USA – og da fikk vi tak i en slik «plat-map». Ved hjelp av dette kartet, fant de ut hvor familien bodde. Når de så dro til USA for å finne nålevende etterkommere, var de også innom denne gården, det var faktisk bygninger som sto der enda etter de som slo seg der i hine hårde!

Jeg leser for tiden – for n’te gang – Wilhelm Mobergs «Utvandrene». Dette er en helt fantastisk historie, som setter fantasien i sving, og får meg til å vite enda mer. Jeg får helt gåsehud av å lese denne historien, den er slik jeg også har lest i min oldefars søsters brev til familien etter sin emigrasjon.

For noen drømmer de må ha hatt, de som reiste til «The land of hope and glory». Slo seg ned enten på prærien eller på steder som var til forveksling lik det de dro fra hjemme! Jeg lar meg alltid forundre av dette dette motet de må ha hatt, de som dro fra alt her hjemme, og til en helt ukjent verden!


Dette bildet er av Lars Larsen og noen av barna, bildet er Lessor Twp, Shawano Co. Lars flyttet fra sin gård før 1910. Lars og min oldefars søster Karine emigrerte til Amerika i 1869. Første barnet ble født i 1870 – så han må ha bli født før de hadde fått opp et permanent sted å bo.

Det er mange etterkommere etter Lars og Karine i USA i dag – og for 2 år siden hadde vi besøk av Colleen, som er oldebarn, og min firmenning!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.