Meny Lukk

Møte i DIS-Oslo/Akershus Øvre Romerike

Vi er nå klare til å ta i mot hordene – Ivar og Vidar skal bare bære de siste stolene opp. Kaffen er klar, og vi tar en pust i bakken før vi tar imot gjestene.

Kveldens foreleser, Leif Thingsrud, vil fortelle oss om hvordan vi skal finne igjen slektninger som flyttet fra landet og inn til byen – Bønder til Byen… jeg håper det kommer riktig mange, fordi dette er lærerikt for alle som har folk som flyttet til Oslo, uansett hvor i landet de kommer fra.

Kl 1820:

Thingsrud er nå i gang med å fortelle om hvorfor bønda reiste til byen.
Ca 30 personer sitter som tente lys, og vi hører om alt fra kirkebøker, folketellinger, adressebøker, hjemstavnsforhør, skattelister, dødsfallslister, skifter…. Nå kan vi snart alt!

2 kommentarer

  1. LivS

    Eia var vi der på Øvre … Nostalgia brer seg i Ålesund.

    Lykke til og lykke til videre med gruppa, stå på, snart slår dere hovedlaget O/A ..

  2. Liv Ofsdal

    Kjempebra møte! Koslig med sånne mindre lokale møter…som vi også har i Vestfold 😉 Og Thingsrud kan tingene sine…det er helt sikkert!
    Ønsker ØR lykke til videre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.