Meny Lukk

Nybegynnerkveld – fullsatt med tente lys

Torill er i gang, og alle deltakerne har presentert seg.
Det ble en i minus og en i pluss, så da er det fullt! 15 tente lys!
Boken «Våre Røtter» blir presentert, og hvordan den brukes i praksis.

Torill skal gå gjennom en del kilder som ligger på nett, samt en del kilder som ikke ligger på nett. Hun nevner også kildekritikk og hva som er primær-kilder. Torill har laget et flott info ark, som alle har fått delt ut. Dette er en avart av «Ti tips» som ligger på DIS-Norges hjemmesider.

Her ser dere de tente lys..

De tente lysene får også informasjon om hvordan man søker på Digitalarkivet – hvordan man får flest treff. Det er viktig informasjon, for eksempel å bruke «børjar på» – ikke «er lik» når man skal søke frem noen.

Flere interessante spørsmål har kommet opp, og Torill svarer med stor kunnskap.

Nå skal vi over på DIS-Norges Internettsider Her er det mange flotte ressurser de aller fleste kan få bruk for. Vi snakker om f.eks. Gravminner og Genealogiske ressurser, Slektsforskerbasen og andre ressurser mange ikke kjenner/bruker.

Kl. 20.00 .. Kaffepausen er over og nå er Liv i gang med å vise Slektsforum. Hvordan man logger inn med brukernavn og passord fra «baksiden på Slekt og Data». Etter hvert vil hun gå over i DISchat, for de som har det mer travelt.

Etter Liv tok jeg over og raste gjennom emnet Familysearch, som mange bruker som «en kilde», men som jeg flere ganger presiserte, dette er ingen sådan, men et flott hjelpemiddel. Jeg viste raskt hvordan man kan søke, se forskjell på donerte data og kirkebokavskrifter, og å se hva som er med i IGI av kirkebokavskrifter. Nettstedene Hammerum og Norway-List IGI-Prosjekt er gode steder å ha med når man skal bruke Familysearch på en effektiv måte. Jeg refererte også til Livs artikkel om søking på Familysearch.

Etter å ha ryddet opp, satt kaffekoppene i oppvasken og slukket lyset, var det tre fornøyde flinke jenter som gikk hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.