Meny Lukk

Nybegynnerkveld i Lakkegata – med nybegynner på begge sider!

Da er sekken pakket og klar til ukens høydepunkt på spennings-barometeret. Det er vel første gangen jeg skal holde «kurs» – selvom jeg har holdt et par foredrag i min tid som DISser… kjenner det er en liten sommerfugl i magen når jeg tenker på det. Mitt tema skal være Familysearch og hvordan man skal bruke dette fantastiske hjelpemiddelet.

For – det er det det er, et hjelpemiddel. Ikke en kilde. Og – dersom man bruker det sånn jeg og noen av mine nære slektsvenner gjør, ja da er man garantert å ikke «gå i baret» , men få god hjelp til videre søk etter slekt både i Norge og andre land.

Jeg får stadig spørsmål som for eksempel «hvordan visste du at de ble gift i Oslo Domkirke, de bodde jo på Sørum i Akershus» – da kan jeg si: «jo jeg tok et kjapt Ekteskapssøk på Familysearch -og der kom de opp, så var det bare å slå opp i de skanna kirkebøkene, og vips, der var de….

Lakkegata og kurs ….
blir også spennende, vi har ikke hatt kurs der før. Bare det å møblere til alles tilfredshet blir en oppgave for flinke jenter, alle må jo få sitte ordentlig og se godt. Og så må de få kaffe selvsagt. Regner ikke med at jeg skal koke den… lager alltid for sterk kaffe. Så må vi få opp prosjektor og slikt så alle ser det vi sier…. ja dette er oppgaver for flinke jenter. Og det er jo bra at vi er 3 av oss som er flinke!

Jeg kommer tilbake med bilder og mer fra kurset senere i kveld.

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.