Meny Lukk

En utrolig database har kommet på Ancestry!

Fredag er alltid en god dag, med forventning om 2 dager fri til å gjøre hva man vil. Denne helgen er satt av til egen slekt, og å planlegge hva av slektspapirer jeg skal ha med til Englewood på juleferie.

Noe jeg regner med å bruke mye tid på, er ancestry.com som serverer nye godbiter på løpende bånd. Forrige gang jeg skrev om Ancestry, var når de la ut sine «plat-maps» – nå har det kommet en enda mer fabelaktig database…

Jeg driver nok litt ubetalt reklame for Ancestry.. det vil si.. jeg får lov å betale for å drive reklame!

Den basen som kom torsdag 22. november var nemlig en base som inneholder 16489 personer med oppgitt fødeland Norway! Og alle disse 16489 personene har søkt om Pass! Og – det mest fantastiske er at det er kopi av hele søknads-dokumenetet. De fleste av de som fikk pass skulle selvsagt ut og reise, og igjen langt de fleste av disse skulle selvsagt hjem til Norge på besøk.

Basen inneholder søknader om pass fra 1795 til 1925, altså en stor base! Den inneholder også nødpass (pass utstedt andre steder enn i USA til US-statsborgere).

Ved å søke etter folk født i Ullensaker fant jeg Olaus Haug, som er en av gjengen fra Ullensaker som havnet på stedet det ikke går an å uttale, nemlig Punxutawny. Min gode slektsforskervenn, og en av de ivrigste DISserne vi kjenner, har denne tråden gående på Slektsforum.

Akkurat denne søknaden til Olaus inneholder brev (oversatt til engelsk) fra hans bror i Oslo, den inneholder bilde av Olaus, og den inneholder slektsopplysninger, fødselsdato, arbeidsgiver osv. Altså en helt unik kilde. Jeg legger bilder av søknaden her også, da jeg synes alle bør se den.

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.