Meny Lukk

Rootsweb – det eldste – og gratis!

Rootsweb har vært i gang i mange år. Det er fremdeles gratis, men er kjøpt opp av min venn Ancestry.com. Jeg liker å kikke litt rundt på Rootsweb, det er alltid noe man har oversett, eller det kommer en ny epost-liste eller en ny kildeavskrifts-side.

Hvor er byen!????
En av de mange spørsmålene jeg stadig får – på chat eller på epost, er hvor i all USA er det eller det stedet? Hvordan skal jeg finne ut? SusannS spurte meg på chat i dag – Clarks Corner… hvor er det da? Hvordan finner jeg det ut?
og da kan jeg være eplekjekk og breial – og svare i løpet av kort tid

City State County
ClarksCorner CT Windham
ClarksCorner VA Fauquier
ClarksCorner NY Saratoga
ClarksCorner AR StFrancis
ClarksCorner ME Waldo
ClarksCorner KY Metcalfe

ved å søke i denne databasen:
Rootsweb Town/County Search

En av mine favoritter i denne databasen er hvordan jeg kan finne linker til «genealogy-sites» i det området jeg leter. Klikker jeg f.eks. på Saratoga i tabellen over, så får jeg opp dette:
Saratoga Genalogy Links via Rootsweb

Jeg har fått masse hjelp via disse Genealogy Societies som jeg finner via disse sidene. Akkurat nå har jeg f.eks god hjelp av George i California (letingen etter Tove og Gro sin bestemor).

Kjenner du noen som skal til USA på ferie, be dem reise innom en lokal «WalMart» og kjøpe med et stort «RoadMap» for hele USA – de er utrolig detaljerte, og inneholder mange pitte små byer og steder man ikke visste ekstisterte!

1 kommentar

  1. SusannS/Sannes

    Detta med Amerikat är inte så lätt, jag har samlat på mig en del länkar, men använder dom på tok för lite för att jag skall kunna lära mig något.

    Jag har inte så lätt att hitta var de olika städerna ligger, många delstater, county och så vidare att hålla ordning på, så jag kommer helt klart att använda den där Rootsweb sökningssaken… 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.