Meny Lukk

Nordland – et vakkert fylke med vanskelig slekt!

Min kjære har en mormor fra Nordland. Det er veldig spennende, da jeg må lære meg masse nytt. Særlig geografi. Det er ikke helt enkelt.

Jeg har lagt ut en etterlysning på Slektsforum etter Peder, min kjæres tipp-tipp oldefar. Jeg startet innlegget i Sørfold, og det kan se ut som karen er fra Steigen, så moderator i forumet har vært en engel og flyttet innlegget til rett sted. Dette blir min julenøtt i år – å få bestemt/bekreftet denne Peder, og kanskje finne ut mer om hvordan familien levde.

Oldebarnet til Peder kan ses på dette klassebildet. Bildet ble funnet i svigermors papirer, og vi ante egentlig ikke hvem vi kunne regne med å finne. Slektsforum ble igjen spurt, og vi fikk svar!
Det viste seg at skolestua var i Sennesvika på Vestvågøy. Jente nr 5 fra venstre i første rekke er min kjæres bestemor!

Bildet ble brukt i Vestvågøy Historielags kalender i 1996 – og det finnes en oversikt over alle som er med på bildet dersom noen er interessert.

En dag skal ferieturen gå nordover til Lofoten, jeg får bare håpe gubben blir med! Han er jo litt nordlending og!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.