Meny Lukk

Nordlandsslekt – gjennombrudd! (og litt annet)

Nordland
I dag har jeg hatt et lite gjennombrudd på Per sin slekt i Nordland. Jeg har nå nesten 100% fått bekrefta at den Giertrue som ble født på Grovatn i Sørfold var den som senere ble gift med den mer julenøtt-aktige Peder Eriksen. Jeg har tatt sjansen på å registrere henne, foreldre og søsken i Legacy-basen min, og så skal jeg senere se på unger osv og faddere, for å få en enda sikrere bekreftelse. Dette gjorde at jeg fikk inn 10 nye personer i databasen (dog med et lite flagg om at de kan være feil, men jeg er altså 99,99% sikker på at de er rett).

Jeg vil og få Gry til å sjekke i sin/vår Sørfold-slektsbok, og se om hun finner noe om Giertrue der. Siden hennes familie bodde på Grovatn i mange år, bør de stå der.

Akershus
Bygdebøker ja… jeg fikk i går en koselig melding om at bind 3 av Sørum Bygdebok er ferdig, og forfatter Horgen skrev i min gjestebok at den var klar for henting/sending også til meg. Jeg tror kanskje at jeg får den gratis, siden jeg har vært litt involvert i arbeidet!! Fryd og Glede!!! Blaker og Sørum Historielag gjør en utrolig bra jobb, og de har en flott hjemmeside. (Jeg må bare få smuglet inn denne boken uten at gubben ser det…. det er snart fullt i Sverigesgate….)

Ferie-modus
Det blir mer ferie-blogging enn seriøs blogging om dagen, siden jeg er på ferie… men – jeg kommer tilbake særlig om Gro og Tove sin bestemor, det er mulig jeg har napp på sønnene som da blir onkler til mine gode venner der hjemme i Oslo!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.