Meny Lukk

Slektsforum -emigranter til besvær…

Det blir litt tid til å hjelpe andre også når man først sitter foran tastene.

Ørjan hadde en interessant etterlysning på Slektsforum, og det er flere som har vært med på å prøve og finne Albertine og hennes sjebne i USA. Det som etter hvert har kommet ut av det, er at vi har funnet Albertines bror, Ole, og jeg har i dag sannsynligvis greid å finne Ole Albrigtsens datter Sadie, mens Albertine fremdeles er en gåte.

Jeg har igjen brukt Ancestry.com til dette, til og med til det jeg kunne ha funnet gratis på Ellis Island.org. Det er dessverre stadige feil i linking til de forskjellige skips-manifestene der, men nå har heldigvis Ancestry.com de samme manifester fra New York, (og enda flere) – slik at det er mulig å finne dem linket til riktig bildefil der! (dessverre ikke gratis..)

Det endelige beviset på at Sadie Steen er en Albrigtsen gjenstår, da jeg foreløpig ikke har funnet noe med fru Steens pikenavn. Men – dersom Margit dukker innom, er nok ikke løsningen langt unna, hun har nemlig noen fingertupper med gefyhl som ingen andre har (pluss venner som har tilgang til det utroligste).

Men – mannen – altså herr Steen er fra samme sted i Norge som foreldrene, Beiarn i Nordland. Det er en god indikasjon, folk havnet ofte på samme steder som medbygdinger. Det er et godt tips til alle som leter etter emigranter, finner du ikke «din» – se i andre kilder om sambygdinger dro, og om det er nevnt om hvor de havnet!

Bildet her er fra census 1930 – Sadie, mannen Thorie H. (Hagbart) og datteren Anna. Ved å klikke på bildet, blir det stort og lesbart.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.