Meny Lukk

Meg – en betalt slektsforsker?

Jeg fikk en videresendt epost forleden dag – fra et firma i Colorado, USA som ønsket å komme i kontakt med en person som var interessert i å ta slektsforskeroppdrag i Norge. Fryd og glede!

Etter et par eposter fram og tilbake, ringte Elizabeth fra Colorado-firmaet og vi pratet lenge og vel. Jeg får faktisk litt betalt (uten å bli rik) for å gjøre prosjekt-oppdrag!!

Dette er en ny situasjon for meg, da jeg jo har brukt utrolig mye tid på å gjøre oppslag for andre. Men, dette blir litt anderledes, det er folk som ikke ønsker å gjøre jobben selv (eller ikke er istand til det), men de ønsker allikevel å kunne sette sammen et slektstre, eller finne nålevende etterkommere etter tippoldefar i Norge f.eks.

En ting er å gjøre enkeltoppslag, eller til og med å finne et par generasjoner, noen unger, eller hvor folk ble av. Men – når man får spørsmål om å bruke opptil flere dager av egen tid, da blir det litt anderledes. Jeg har betalt mange hundre dollar for å få på plass min egen familie i USA.

Det oppdraget jeg har fått, er å kartlegge både aner og etterkommere til et ektepar. Da har jeg faktisk ingen hemninger, det koster penger og tid. Foreløpig er prosjektet stipulert til 20 timer, jeg har foreløpig brukt halvparten, og føler vel også at jeg er ca halvveis!

Dette oppdraget er utrolig interessant, da jeg må lære meg lokalkunnskap om et område jeg ikke har en eneste egen slektning i! Så – ønsk meg lykke til, dette kan være begynnelsen på et langt og lykkelig samliv med firmaet. (etter hvert forteller jeg hva det heter, men venter til jeg har fått «lønn….»

1 kommentar

  1. Liv Ofsdal

    Kjempekult Laila!
    At du endelig får brukt alle dine kunnskaper seriøst! Ja – ikke sånn at ikke egen forsking er mer enn seriøst nok – men å få et sånt oppdrag da!

    Ønsker deg 10000x lykke til!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.