Meny Lukk

Å få slekta på sølvfat…

For et par dager siden fikk jeg en epost fra min kjære slektning Liv. Hun hadde kost seg litt hjemme i hulen sin, og hovedkosen gikk ut på å lese noen gamle 1700-talls kirkebøker. I disse bøkene fant hun noen av våre felles slektninger, som vi tidligere bare har hatt «FS»-kilder på. (Familysearch)

Familysearch er, som tidligere beskrevet, et fantastisk hjelpemiddel, som stadig setter oss på nye spor etter nye (og gamle) slektninger.

Ofte når jeg bruker Familysearch til å finne noe, registrerer jeg hendelsene med en helt spesiell kildehenvisning, som senere er enkel å finne igjen. Dette gjør Liv også, slik at vi jobber helt likt. På den måten er det veldig enkelt å samarbeide om den felles slektslinjen vi har.

Jeg fikk en epost fra Liv som for eksempel fortalte meg dette:

Kildeinformasjon: Buskerud fylke, Norderhov, Ministerialbok nr. 4 (1758-1774), Kronologisk liste 1763, side 96.
Dåp til Kiersti Guulsdatter (øverst venstre kolonne):
Faddere: Joen Gaard?? (Gaardhammer), Ole Nielsen, Guri Olsd., Inger Ammunsd, Guri Christensd

Legg merke til at Liv har prøvd å tyde fadderne også. Dette hjelper meg veldig, og om jeg ikke er enig, svarer jeg med en epost, eller går på DISchat og diskuterer dette med henne der.

Liv og jeg har jobbet sammen med våre slektninger nå i noen år, og vi blir både bedre slektsforskere, og bedre venner av det!! (Liv sin mormor er søster til min farfars far).

Takk for opplysningene, Slektning!!!

1 kommentar

  1. Liv Ofsdal

    Hei Slektning!

    Vil bare si at det du sier her er fullstendig gjensidig! Det samarbeidet vi har hatt/har om vår felles linje har vært/er utrulig nyttig og lærerikt og koslig! Og ikke minst det gode vennskapet vi har fått! 🙂

    Ønsker oss lykke til videre, jeg 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.