Meny Lukk

2008 – nytt år med nye (om ikke så mange) muligheter…

Egen forskning i Kina?
2008 blir et spesielt år. Første halvdel kommer til å bli mye jobbing mot siste halvdel.

Dersom det blir slik at Per skal ha 3. semester i Beijing, må jo jeg være med! Og da må jeg ha med meg en del av mine bygdebøker og andre viktige kilder. Det er dessverre begrenset hvor mye man kan bære, så jeg må nok starte skanning og utvelgelse av hva jeg ønsker å ha med. Dette vil ta mye tid, og bør startes umiddelbart når vi kommer hjem til Vålerenga.

Kirkebøkene finner jeg jo på Digitalarkivet så de er alltid «med». Så får jeg heller be Arkivene om oppslag dersom det er noe som ikke er på nett. Særlig Oslo Byarkiv er veldig hjelpsomme, også via epost.

DIS-jobbing
I begynnelsen av februar 2008 vil vi avholde kurs for nye og «gamle» registratorer i prosjektet «Kristiania 1923» – KraFT1923. Dette prosjektet startet for 3 år siden, men måtte avblåses pga for dårlig skanning av registrerings-materialet.

Siden vi sannsynligvis reiser til Beijing blir det lite DIS-jobbing på meg framover, og jeg kommer nok kun til å være med på Øvre Romerike-gruppa, hvor det er bra med ildsjeler som kan kjøre løpet helt fint uten meg, og altså i KraFT-oppstarten.

Moderator-jobben på Slektsforum er allerede en jobb jeg gjør kun på nett, så det bør være kurant. Andre ikke-nettbaserte foreningsting får nok andre ta seg av…

Og så får jeg heller kommer sterkere tilbake i 2009…..

Godt nyttår DISere og andre slektsforskere rundt i det lange land!

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.