Meny Lukk

Skanna kirkebøker på nett, – bra men ikke så bra!

Arkivverkets ferdigstillelse av proskjektet Skanna Kirkebøker på Nett har fått stor omtale i landsdekkende medier, noe som også er bra for slektsforskerinteressen i landet!!

DIS-Norges leder Torill har vært på Frokost-TV og gjorde en utrolig flink framtreden, skulle ikke tro hun har gjort annet enn å være på TV! Flott jobba, Torill! Det var også flott å se Riksarkivar (og min gamle sjef) Ivar Fonnes, han har vært en pådriver for prosjektet, og det var veldig hyggelig å jobbe på Riksarkivet med de skannede kirkebøkene.

Min «ikke så bra» i forhold til dette? Jeg har liten unnskyldning for å dra til arkivene nå – nå må jeg forberede mye mer for å reise til mitt yndlings-«stas-arkiv» på Kongsberg. Dette er en institusjon med en servicegrad som fortjener mange blomster! Jeg får vel sette meg ned og forberede skifte-gjennomganger og andre typiske prosjekter som krever innsyn i original-kilder og kilder som kun finnes i stas-arkivet!

Det blir nok en Kongsbergtur utpå vinteren tenker jeg – kanskje Liv blir med og? Den slekta jeg har som er plassert i arkivhyllene på Kongsberg er nemlig felles med Liv…..

ses i «the dusty halls of wisdom»…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.