Meny Lukk

Litt av hvert suser i hodet…

Jubileum
Jeg hadde et lite jubileum rett rundt nyttår. Faktisk, 1. nyttårsdag la jeg inn mitt innlegg på Slektsforum nr. 3001….

Det å ta titten på Slektsforum har blitt en daglig vane (eller uvane?) . Jeg er moderator (passepåperson og hjelpesåmyeduorkerperson) i Oslo/Akershusforumet, og i forum for Emigrasjon til USA/Canada, noe som selvsagt gjør at jeg passer ekstra nøye på, og ser om noen har et spørsmål jeg kan svare på.

Siden det blir mange spørsmål i de forskjellige fora, blir det for mye å hjelpe til med alt. Så jeg har begrenset meg til å svare på spørsmål i de fora jeg har egne interesser, og fora jeg vet jeg har litt lokalkunnskap. Noen ganger føler jeg også at jeg bør komme med spørsmål for å få mer informasjon om det som blir etterlyst, slik at det kan bli lettere å hjelpe for andre. Mange sitter gjerne med mye mer informasjon enn det de forteller i den første etterlysningen.

Norsk-amerikanere leter etter slekt…
I går ringte en dame til meg. Hun hadde hørt om meg via mannen sin, Bob. Han er advokat (pensjonert som de fleste er her nede) og pianist – en glitrende god pianist! Bob spiller som en gud, og han spiller på vårt favoritt-vannhull i Englewood hver fredag og lørdag. Kona til Bob er altså norsk-amerikaner, og drømmer om å reise til Norge før hun blir for gammel. (Her er du ikke for gammel til å reise før du ikke er i stand til det…)

Vel. Damen ringte meg altså, fordi ryktene om at jeg er «genealogist» er ute og rusler, og det er bare hyggelig! Fru P er født og oppvokst i Minnesota selvsagt, og hun skal sende meg et brev hvor hun forteller hva hun vet om sine besteforeldre. Så skal vi se om vi ikke finner ut hvor i Norge hun kan reise på besøk og finne sine røtter!

Det blir moro å lete, jeg har funnet nålevende slekt til 2 andre venner her nede, det er bare så moro! Den ene damen – med slekt i Valdres (Valders) har allerede vært på besøk hos norskeslekten, og den norske slekten har vært her i USA på besøk. Dessverre ønsker de ikke å komme hverken på trykk eller på nett!

….høygiret er satt inn
DIS-engasjement er noe man aldri tar ferie fra, i hvertfall ikke jeg. Jeg har jobbet en del med Kristiania 1923-prosjektet den siste uka, og håper vi er klare når jeg kommer hjem til kursing og igangsetting av registratorer. Vi har ca 10-15, og det er ikke dårlig, vi kjører en ny rekrutteringsrunde om litt.

Øvre Romerike
15. januar har vi møte på Jessheim. Arbeidsgruppa for lokal-gruppa på Øvre Romerike skal ha evaluerings- og planleggingsmøte.. Da skal vi evaluere høst-løpet, og se hva vi kan gjøre med vinteren og våren. Lokaler er greit, så vi trenger å få på plass temaer for de neste 4 møtene. Det blir spennende. Vi bør muligens få til noe ala det de har i lokal-gruppene på Møre, ukentlige/månedlige møter uten temaer, bare nøtteknekker-møter.

Slektskafe og calling i Lakkegata 19-21
Jeg håper også at vi får inn callingsystem i «Lakkeli» (håper navnet på huset snart blir bestemt) , slik at vi kan ha årets første Slekts-kafe der den 19. januar. Det trådløse nettet er på plass, så da er det kun calling som står igjen! Å ha møte-type kafe er en helt utrolig flott måte å treffe medlemmer på, uformelt og hjelpsomt for alle parter!

Min drøm er å kunne ha (i samarbeide med NSF) åpent hver lørdag. Evt. at vi jobber sammen med NSF og får et mer aktivt miljø også på dagtid i uka. Vi får se, nå er ting litt i vakum før vi kommer helt på plass i lokalene. (Og – enten leseren tror det eller ikke, jeg har vel egentlig ikke noe med noe å gjøre, annet enn at jeg er en brennende sjel med store drømmer…)

Nå skal jeg sove.. snart

3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.