Meny Lukk

Hjemme i Hulen min!

Det er ikke mye jeg savner fra Norge når vi er borte. Men – noen viktige ting savner jeg veldig, nemlig mamma og pappa, resten av familien med never og niser og de yndefulle små knøttene, våre gode og umistelige venner på Vålerenga og i omegnen…

... og sist men ikke minst… hulen min!!

For tiden er den noe rotete, men allikevel, jeg finner fram! Det er det viktige. Her har jeg alle mine slekts- og bygdebøker, printere, skanner, fische-leser, alt en ihuga slektsforsker trenger for å overleve en slapp søndag!!

Når jeg ser bildet her, så ser jeg at den er forferdelig rotete faktisk… jaja – rydde får jeg gjøre en vakker dag!

Den viktigste delen av Hulen er til venstre, nemlig bokhyllene. Der finnes pr i dag en god samling av forskjellige bygdebøker og slektsbøker, særlig mye fra Norges vakreste fylke, nemlig Akershus.

Bygdebøker…
…. er en viktig del av slektsforskerens dagligliv, da den gir mye historie rundt personer, hvordan de levde og hvordan familiene så ut. Mye er feil, men mye er også veldig veldig riktig! En fin detalj med bygdebøkene er at den kan ha bilder av de menneskene som bodde på gårdene, hus og hytte, og andre interessante opplysninger vi måtte ønske å ta vare på i vår søken.

Det er jo ikke bare om å gjøre å finne navn og dato! Livet til tippoldefar – hvordan levde han? Flytta han mye rundt? Hvordan greide han seg i livet? Mye av dette finnes det svar på i bygdebøkene, da forfatteren (særlig av nyere bygdebøker) har sydd sammen kildene, og laget skikkelige slekts- og gårdshistorier. Vi skal dog huske på at vi alltid sjekker og etterprøver informasjonen i de kildene vi har mulighet for å sjekke.

Bøker i utgivelse
To av de favoritt-bygder jeg holder på og forsker i, er midt i arbeidet med å gi ut nye bygdebøker Dette gjelder Sørum i Akershus og Hole i Buskerud . Jeg har hatt gleden av å være med på litt av kilde- innsamlingen til Sørum-bøkene, men måtte melde meg ut da det ble litt mye etter hvert med både jobb, leder-verv i DIS-Oslo/Akershus og andre ting. Men – gleden over bygdebøkene, den er der!! De fantastiske Holebøkene er på nett til tross for at disse altså ikke er «gamle» – dette er en utrolig service fra kommunens side.

Venner i sykesengen
På kvelden i dag fikk jeg beskjed om at kjæresten til min forlover og gode venninne Grete har hatt en massiv hjerneblødning, jeg håper alt går bra!! Kjæresten har mistet førlighet i høyre side, og talegaven! Tenker masse på deg, vennen min! Siden jeg ikke har kommet meg ut for å kjøpe blomster, her er en virtuell blomsterbusk fra oss på Vålerenga til deg der ute på Landet en Steds!!

Før vi reiste hjem, ringte Runar fra Vålerenga, og fortalte at en felles venn Åse hadde falt og slått seg stygt i en trapp, 2 brudd på hjerneskallen. Hun fikk i tillegg en stygg hjerneblødning nå på fredag, mens hun lå på sykehuset. Hun skal være på bedringens vei, vi får bare håpe at alt går bra!

Blomsterbusken på bildet er enorm, så det er et par grener der til Åse og!!

Det er nå på tide at våre venner holder seg på bena!

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.