Meny Lukk

Hva starta det hele da? jo.. Bjørn!


I kveld har vi feira Bjørn sin 60 års dag. Felles gave fra alle vennene på Vålerenga var selvsagt på sin plass, og tema for gaven var Bjørn sin guttetur med Jimmy (sønn) og de andre kompisene. (Koffert og dollar er på plass!)

Alt er faktisk Bjørn sin skyld! At jeg ble slekts-frik! Bjørn og Unni har alltid vært interessert i lokalhistorie, de har vært ildsjeler i historielaget på Vålerenga! Dersom noen lurer på noe vedrørende historielaget, så sier folket – jammen, det er jo bare å ringe Bjørn!!!!

For ca 13 år siden møtte jeg Bjørn på vårt lokale hjørne, vi var begge ene og forlatt av våre feller. Bjørn fortalte at han og Unni hadde vært i Sverige og funnet tuftene av det som en gang hadde vært hjemmet til hans forgjengere, og at de også hadde funnet en smijerns-kjele og diverse andre rester av liv og levnet etter hans tipper!! Bjørn spurte om han kunne få kjelen (som de fant ved en tilfeldighet) og denne er nå i hans eie! Tenk det da!! Jeg ble helt hensatt, og bestemte meg! Bjørns opplevelser gjorde at jeg fikk dilla, og startet fluksens!!

Jeg har hjulpet Bjørn med å finne diverse detaljer rundt hans flyktige oldeforeldre, og han har hjulpet meg med å lokalisere mer håndfaste bøker. Vi jobber sammen i Vålerenga Historielag, hvor han sørger for å passe på penga….og jeg bruker dem opp. Unni, Bjørns herlige viv, er en av mine beste bestiser, og dette passer jo kjempebra!!

En av de store mysteriene i Bjørns bakgrunn er hans oldemor fra Idd/Enningdalen, og nå skal vi finne henne, vi har jobba i mange år, men nå er det enklere med kirkebøkene på nett!

….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.