Meny Lukk

Første dag i den travle uge…

Da var første dag over i den travle uken over. Først var jeg en tur på lesesalen, og fikk gravd litt i Tinn Soga. Jeg ser nå hvorfor feil oppstår, når man ikke sjekker opplysninger man finner i bygdebøkene. Her er det altså feil i bygdeboken som har blitt kopiert og kopiert, til den har blitt en «sannhet». Jaja – vi får se hva skiftene på Kongsberg sier i morgen!

Kurs ja – det var en flott gjeng som stilte på Riksarkivet i kveld, mange interessante og interesserte deltakere! Forskjellige infallsvinkler gjør at dette kan bli lærerikt og interessant også for oss som skal stå og «lære bort» – vi kommer nok helt sikkert til å lære ting av deltakerne også!

Vi var på en fin omvisning med Jørgen fra Riksarkivet, det var artig å se igjen de indre gemakker av «The Dusty halls of Wisdom». På lille lesesal satt det bare kjente (2 stk) – og i den store lesesalen satt det 1 person og studerte støvete originalmateriale. Jørgen fortalte om forskjellige kilder slektsforskeren kan studere nærmere i original på lesesalen. Han viste fram en del protokoller og materiale, for eksempel original-tegningen til det norske flagget, folketellinger vi må lese i original (1891-tellingen) og kilder som vi nå kan lese på nettet!

Etter Jørgens omvisning satte vi oss alle rundt et bord i kantina, og en presentasjonsrunde fortalte om at vi her har en gjeng med mange forskjellige utgangspunkt og forventninger! Dette blir moro!

For de som vil vite hva som finnes i mikrofilmsamlingen (blant annet) på Lille Lesesal, kan man se på Riksarkivets register over Mikrofilm. Ellers finnes mye interessant å finne i Felleskatalogen

Torill gjorde en glitrende jobb både som ordstyrer og tralle-skyver. Torill blir vel den som får den største jobben med kurset, men jeg tror at både Liv og jeg også kommer til å få tatt vår tørn og vel så det. Jeg tenkte å forberede noe om emigrasjonen til USA, og vil også fortelle litt om Familysearch og et par andre nett ressurser. Jeg håper vi får innredet Lakkegata med et par pcer, så vi kan ha abonnement på f.eks Genline, ArkivDigital og Ancestry der til glede for medlemmene!

I morgen er det å sette seg i bilen og kjøre til Kongsberg, først må jeg innom og kjøpe noe mat, det er ikke salg av mat i kantina på SaK, annet enn litt yoghurt og kaffe. En baggis blir nok tingen!

Lurer på hvordan Morten har det – han er i «paradiset» vårt i Englewood, og har gleden av å styre den siste runden med Forsikringsselskapet etter vannlekasjer. Men, han koser seg og – jeg vet det jeg vet det!.

Jaja – Tinn var det ja.. sjekke sjekke

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.