Meny Lukk

Travel uke

Uken vi nå har startet er starten på en travel DIS-måned.

Ettermiddagen i dag vil jeg bruke på Riksarkivets lesesal, for å finne hode og hale på en Tinn-slekt jeg har fått i oppdrag å rede ut litt. Siden jeg fant ut at den forskningen som allerede var gjort, er riv ruskende gal, må jeg på lesesalen og dobbelt-sjekke litt i bygdebøkene for å få tips om hva som kan være rett, og hvor det har gått galt.

Fra klokka 18 vil vi, Torill, Liv, og jeg, starte vårt kurs for nybegynnere. Første kvelden vil vi være på Riksarkivet, hvor vi får leie kursrom med masse pcer, slik at alle kan prøve seg litt, og så vil vi ha omvisninger i både magasiner og på lesesalene. Det siste blir min «baby» – selvom Riksarkivet selv stiller med sin Jørgen som skal vise oss rundt.

I morra, tirsdag skal jeg til Kongsberg, håper at Liv også blir med (erteris), og jobbe på «Stas»-arkivet (Statsarkivet) hele dagen. Arkivbesøk er egentlig den beste delen av hobbyen med slektsforskningen, da det er utrolig moro å se i andre kilder (og originaler) enn det vi ser på nett.

Onsdag er det møte på Byarkivet med KraFT-gjengen, hvor vi planlegger kurset vi skal ha på lørdag på samme sted. Da håper vi at startskuddet for registreringen smeller så høyt at andre også får lyst til å være med. Foreløpig har vi ca 15 registratorer som skal i gang (3 er allerede i gang). Det blir spennende å se hvordan det går, denne gangen vil vi i mål!

Fredag har jeg fri, det vil si at jeg må jobbe litt med oppdraget mitt, mulig jeg må ned til Lakkegata en tur, og bruke litt bygdebøker der, eller at jeg må opp på Riksarkivet igjen. Vi får se hva de finner ut av sine brølere i USA (stol ikke på det andre har gjort, sjekk sjekk sjekk).

Midt inni alt dette, må jeg også styre på kontoret, hvor det nå er ferdigstillelse av regnskap, nye kvartalsfaktureringer, purrer av forskjellige grader må ut….

Jaja, det er fint vær i hvertfall!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.