Meny Lukk

3 ting på en gang er KinderEgg!

Godteri – 3 ting på en gang er Kinderegg!!

Denne uka har vært et skikkelig KinderEgg!

Jeg er medlem i en rekke foreninger og klubber, bokklubber og lag – ymse, men allikevel beslektet. Jeg tør nesten ikke fortelle gubben hvor alle blader og magasiner kommer ifra, og vet ikke helt hva jeg skal gjøre nr vi reiser til Beijing…..

… NST kommer ….
Selvsagt er jeg medlem av Norsk Slektshistorisk Forening Fire ganger i året kommer Norsk Slektshistorisk Tidsskrift, et vitenskapelig tidsskrift som skal nytes i en konsentrert og tyst atmosfære! Denne uken kom tidsskriftet, som fremdeles ligger jomfruelig og uåpnet i hylla. Vidar DISoman har skrevet i sin blogg om NST. Jeg gleder meg også over NSF sitt medlemsblad, som ikke er så vitenskaplig, nemlig Genealogen. Det er et mer avslappet blad, hvor jeg som ikke er så vitenskaplig føler meg mer hjemme!

NSF har blitt en flott samarbeidspartner til DIS-Norge og DIS-Oslo/Akershus også, og jeg håper dette samarbeidet bare vil bli tettere i året som kommer! De har et herlig bibliotek, vi har mange medlemmer som trenger flere tilbud… vi har … og de har…. dette kan være begynnelsen på et fantastisk vennskap!

…. krim og spenning
Så kom en bok fra Bokklubben Krim og Spenning, det er alltid fryd og glede i min del av sofaen når disse bøkene dukker opp i postboksen. Akkurat denne boken gleder jeg meg til å lese, selvom jeg ikke har noen store knytninger eller historier til krigens grusomheter. Allikevel synes jeg det er veldig interessant å lese om, og dessuten mener jeg at det er utrolig viktig at vi vet hva som skjedde. Tilgi men ikke glemme sa en nordnorsk nabo av meg på Grønland i Oslo for 20 år siden!

(Klikk på boken, så kommer du inn til BKS sin omtale av boken!)

Den forrige boken, Steinhuggeren, var for meg helt utrolig, siden min Oldefar Anders Karlsson kom fra Bohuslän til Hvaler i 1899.. og han var steinhugger. Men han ble heldigvis ikke myrdet av sin kone….

Og… vårt eget blad kom i dag – Genealogi 2.0
I formiddag kom Postman Pat med enda et blad i min postkasse, nemlig Slekt og Data! Fryd og glede x2.

Tone Redaktør har valgt å gi bladet et tema som er veldig «moderne» – både Facebook, Second World og SlektsWiki er temaer som har fått spalteplass.

Jeg gleder meg alltid over leder-innspillene til både Tone Redaktør og Torill DISleder, og jeg skal i kveld lese av hjertens lyst. I morra skal jeg selv skrive leder til DIS-Oslo/Akershus sitt medlemsblad, DISputten!

Slekt og Data blir også lagt på nett, men kun medlemmer av DIS-Norge kan lese disse der. Ved å gå til DIS-Norges hjemmeside, finner man knappen Slekt og Data – hvor man har inngangen til nesten alle tidligere utgaver av bladet!

Jeg kjører ikke «kritikk» av bladene, bare mine gledesutbrudd over hva som kommer i min postkasse – i løpet av en uke!! Og det er ikke lite, gubben i huset har fått sin krok, jeg har resten (av huset….)

1 kommentar

  1. Liv Ofsdal

    Dette må da ha vært et supert Kinderegg! 2 Slektsblader pluss krimbok!
    Og – flott med en varsla leder til DISputten – da er jeg sikker på at den blir veldig bra og jeg slapp og lure på hvem jeg skulle spørre…

    Tenker persen overlever alle dine blader og bøker fra hist og her 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.