Meny Lukk

Vålerenga Historielag – en fantastisk forening!

En av mine mange baller som foreløpig holder seg i luften, er Vålerenga Historielag. Jeg satt i styret i laget i flere år som styremedlem, blekkeredaktør og vevkjerring, før jeg tok mitt første år som leder i DIS-Oslo/Akershus. I fjor sa jeg nei til ledervervet i O/A – og ja til å ta tak i hjemmesidene til VHL igjen. Historielaget har forresten snart 500 medlemmer!

Nå koser meg med å legge ut litt som kan være av interesse for Vålerenga-interesserte. Jeg snakker da om bydelen Vålerenga, ikke sporten i første rekke, men vi har selvsagt også med en del artikler om idrettshistorien! Et nært og langt vennskap med VIF og Aldermannsligaen har resultert i flere samarbeidsprosjekter, og vi har selvsagt en egen idretts-gruppe i Historielaget. Samarbeidet har også medført boken «VIF – Fra Sotahjørnet til Bohemen» og en dvd med samme navn

Historielagets leder gjennom mange år, Even, gjør en innsats man sjelden finner andre steder. Han er fantastisk interessert, inspirerende og kunnskapsrik, og har et stå-på humør som gjør at alle rundt ham også ønsker å strekke seg det lille ekstra! Selvom Even ikke er gammel «vålerenggutt» så er det få som kan mer om Vålerengas historie enn det Even kan!

En annen ildnende sjel som gjør mye synlig arbeide er Knut Roar som lager medlemsbladet «Mer Gammelt enn Nytt». Han tok over etter meg når jeg ga meg. Knut Roar er født og oppvokst i vårt nærmiljø, og er et oppkomme av historier selv. Knut Roar var også medforfatter i boken «Vålerenga- Bydel med Sjel». Denne boken er dessverre utsolgt både fra forlaget og oss.

Hjemmesidene våre er kanskje ikke de mest fancy og med mest dilldall – men vi ønsker å fokusere på historien, og være lettleste, samt at sidene skal kunne oppdateres uten for mye jobb. Kanskje du finner noe interessant der? Eller kanskje du har en historie eller et bilde å dele med oss?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.