Meny Lukk

En fridag med Liv og Byarkiv…

Tirsdagen er min fridag til å stort sett gjøre det jeg bør gjøre, nemlig ta fri fra taster og alt. Men greier man det? Nix!

Byarkivet
Liv og jeg dro på Oslo Byarkiv, (bildet viser litt av lesesalen, kunne ikke ta bilde andre veien da det var «framandfolk» til stede…)

Liv jobbet med en del folketellinger for å hjelpe noen andre, samt at hun sjekket litt av det hun registrerer i Folketellingen 1923.

Selv har jeg tenkt å lage en liten historie-greie om Lakkegata 21, det har vært hus der siden 1877 i hvertfall. Sikkert før og, men til nå har jeg sporet branntakster osv dit. Folketellinger forteller at det alltid har bodd mange mennesker her.

Vi er usikre på adressen vår, noen bruker Lakkegata 19-21, andre bare 21. Vi brukte Lakkegata 19 de første ukene selv….. Så vi tar med litt om 19 og, der var det nemlig et «herberge» i hine hårde. Der bodde det stadig ca 40 karer og en vaktmesterfamilie. Vi får se hva vi finner ut om dette også!

Brunsj
Etter vårt besøk på BA, gikk vi i det våte været til Big Horn hvor vi fikk oss en skikkelig brunsj. RV-glass til 75 kroner var noe i overkant, særlig for en vin som koster under hundrelappen for flaska…. men maten var deilig og rikelig, så vi gir terningkast fire, siden maten var super, servicen var super, men altså noget stive priser når vi snakker lunsjtid…. (ja – terningen er knæbba fra VG…)

Forberedelser
Helgens kurs for nye kraftere, og koselørdag for gamle kraftere nærmer seg, og vi har fått klar nye bunker og program-cder. Det er ikke lenge før vi kan få igang korrekturleserne, noe som igjen gjør at vi nærmer oss første bolk med utlegging på Digitalarkivet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.