Meny Lukk

Kristiania og vannet….

Jeg skrev tidligere i dag om Oslo Byarkiv. Byarkivet har mange flinke folk, som skriver om mangt og mye fra byen vår!

Anne Marie Noraker har skrevet en god artikkel om vann, renslighet og mangel på sådan, som jeg har lyst til at flere leser!

Hun nevner bl. a vann-postene. Jeg tillater meg å låne et bilde fra Vålerenga Historielag sin samling, jeg tror nemlig dette er den posten som er nevnt i artikkelen, den på Galgeberg! Gutten må være Milton, som også er eier av bildet.

En bok som også handler mye om vann i Kristiania er «Krestiane Kristiania» – skrevet av Torill Thorstad Hauger. Dette er en herlig bok fra byens litt tidligere tid, hvor jentene og kvinnene stadig var våte på henda! De må ha vært en utrolig slitsomme de gode gamle dager!!!

Torill har skrevet en mengde bøker om byen vår, som alle er vel verd å lese (og å eie) – Måne over Eikaberg skal jeg fortelle om en annen gang!

Artikkelen ja, den begynner sånn:

Koke, skrubbe, bære vann

Artikkel av: Anne Marit Noraker

Avhengige av vann har vi alltid vært. I dag er det bare å vri eller trykke på kraner og knapper, og vips så flommer dette vårt viktigste næringsmiddel nettopp dit hvor vi trenger det, og i ønsket temperatur. For oss er det selvfølgelig. For våre forfedre, for ikke å snakke om våre formødre, ville det ha vært rene trolldommen.

Klikk her for å lese artikkelen, den er vel verdt tiden!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.