Meny Lukk

Ellis Island Hospital


For hundre år siden, i skyggen av Frihetsgudinnen, ble et av verdens største sykehus bygget. Massivt og moderne ble denne kolossen bygget på to små øyer. Byggematerialet kom fra byggingen av sub-wayen i New York City. Dette sykehuset ble frontlinjen i forsvaret mot alle sykdommene immigrantene hadde med seg fra hele verden.

Ellis Island Hospital var det som ønsket velkommen, og som nektet folk adgang – skjebnens veikryss for hundrevis av tusen håpefulle immiranter. De som man så kunne helbredes, ble gitt innreise, mens de som ble dømt uhelbredelige, måtte reise tilbake.

Boken «Forgotten Ellis Island» – The extraordinary Story of America’s Immigrant Hospital er en bok alle med interesse for Emigrasjonen til Amerika bør lese.

Bilder og illustrasjoner, interessante historier, boken anbefales! (Ikke oversatt til norsk, og den finnes ikke i norsk bokhandel, men dersom du handler hos www.amazon.com er den å finne i deres sortiment).

1 kommentar

  1. Liv Ofsdal

    Det var vel der min grandtante måtte snu og reise tilbake da. Hun kom ikke inn i landet pga en øyebetennelse. Men hun prøvde igjen seinere da og levde et langt liv i statene – endte sitt liv som pensjonist i Florida faktisk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.