Meny Lukk

Bunader – en del av vår kulturarv!

Jeg har en hjemmeside på nettet som handler om norske bunader. Jeg startet den rundt 2000, og har oppdatert den med veldig ujevne mellomrom oppgjennom årene. Særlig blir den oppdatert rett etter 17. mai selvsagt, da jeg løper etter folk med kamera og knipser og prater bunad.

Det var med stolthet og forundring jeg faktisk oppdaget at mine hjemmesider har blitt nevnt flere ganger – også som kilde, i papirutgaven av http://bunad.damm.no/ – et fantastisk verk om norske bunader og folkedrakter. I denne er også festdrakter tatt med, noe jeg synes er flott. Det finnes nemlig mange flotte festdrakter også – om de ikke akkurat tilfredsstiller bunadrådets krav om opprinnelse.

I dag fikk jeg en epost fra Simon i Amerika, han har en gammel bunad i sine gjemmer, som han lurte på hvor kommer fra. Det var en smal sak å fortelle, jeg kunne se med en gang at det var et prakteksemplar av en Vestfoldbunad. Han var sikker på at bunaden har vært i familiens eie siden minst 1910 – og det er jo fantastisk! Bildet til venstre er det jeg fikk fra Simon i Amerika.

Jeg har mange bunadbilder liggende som skal ut på nettet, men det er mye jobb å legge dem ut, da jeg også ønsker å ha informasjon om bunaden jeg legger ut. Og all informasjonen skal være på engelsk, da den mest av alt henvender seg til norsk-amerikanere. Nå er det så mange innpå sidene, at jeg tror vel også norske bunad-interesserte finner veien.

Kanskje jeg får rota meg til å få lagt ut flere bilder til 17 mai? Jeg alltid oppsving i trafikken fra 1. april og fram til 17 mai og noen uker etterpå. Da har folk fått bunad på hjernen, og alle skal selvsagt ha.

Jeg har selvsagt en grønn grønn grønn Romeriksbunad L46 som jeg er veldig glad i. Nå har jeg tenkt å foreslå for Heimen både krympefrie skap og stretch-ull så får vi se om det ikke blir 17 mai på meg og i år!

Lyst til å ta en titt på bunadsidene mine? http://www.lailas.net/bunads

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.