Meny Lukk

En dag full av resultater!

På morran i dag fortsatte jeg letingen etter Solem-folk som emigrerte til USA, og som ingen ante hvor kom fra.

Først fikk jeg bekrefta at folket var fra Nannestad, og at mannen i familien faktisk har røtter på Åmodt i Gjerdrum! Morsomt! Bygdebøkene for både Nannestad (Holter) og Gjerdrum er saumfart, og kirkebøkene like så. Beviset kom når jeg fant Niels Kristoffersen som nr 13 flytta fra Gjerdrum til Eset i Nannestad, så nå er vi vel i mål. Lurer bare på hvor Solem-navnet kommer fra!

I 1900-censusen ser man hele familien som emigrerte, noen har giftet seg, andre forble single. Arti å se!

Senere på dagen tok jeg turen til Deichmanske bibliotek for å putte nesa i bygdebøkene for Selbu. TorillAa har hjulpet med å finne en dåp i Selbu i 1718, og det var faktisk greit å finne, og jeg har fått bekrefta at det hun fant, og trodde var, stemte jusst presis! Så nå er siste fase foreløpig i boks når det gjelder MyGenealgist, og jeg kan igjen laste opp ferdig arbeid! Sjekk kom i posten for forrige fase i dag, så da er alle gla!

Tusen takk igjen for hjelpen, TorillAa, jeg hadde ikke fått det til uten deg! (Det blir nok en rv fra meg og se!

1 kommentar

  1. TorillJ

    Og jeg takker for bistand til å finne bortkommet Solem. Det var hos meg eposten fra Amerika havnet fordi de visste at jeg hadde en del Solem registrert. Men vi endte opp et helt annet sted i landet takka Laila

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.