Meny Lukk

Lokalhistorisk magasin – alltid interessant!

Landslaget for lokalhistorie
er hovedorganisasjonen for den enorme historielagsbevegelsen i vårt lange land. Formålet er å vekke og øke interesse og kompetanse for kulturvern og lokalhistorie. Arbeidet for lokal og nasjonal kulturarv er viktig!

Lokalhistorisk magasin er bladet som skal informere og involvere. Det er medlems- og meldingsblad. Utrolig mange interessante artikler, både om lokalhistorie generelt, og om historielag spesielt!

Og altså, i dag datt det ned i postkassen min!

Birger Kirkeby
En trist melding – som jeg helt sikkert burde ha fått med meg for lenge siden, leste jeg i dette magasinet. Nemlig at Akershus’ store bygdebokforfatter, Birger Kirkeby døde 26. desember 2007. Han har i hvertfall begått bygdebøkene for Nittedal og Hakadal, Eidsvoll, Gjerdrum, Nannestad og Enebakk (tatt ut av hodet en sen torsdagskveld). Kirkeby har også skrevet bøkene om Odalen, og Sauherad i Telemark!

Til Birger Kirkebys 80-års dag ble det skrevet et festskrift- her sto det blandt annet:
Ingen norsk bygdebokforfatter kan se tilbake på en så stor produksjon. vi kan nesten ikke tenke oss at denne rekorden noen gang kan bli slått»

Fram til 80-årsdagen hadde han skrevet 22.500 sider – samlet mellom stive permer!

Jeg har de fleste av hans bygdebok-sider i mine bygdebok-hyller!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.