Meny Lukk

Sol, fridag, sommerklær og folketellinger!

Det er en fantastisk sommerdag i dag – sola bare skinner og skinner inn i stua. Og her sitter jeg i hulen, og ser nesten ikke været! Bør vel snart gjøre noe med det! Jeg har store planer for dagen, både litt husmoring (pakke vekk ekle tykke vinterklær og pakke ut fine tynne sommer-ditto) jobbing med Mygenealogist-oppdrag, og så skal jeg se litt på hva som ligger av nytt på http://ftp.us-census.org/. Når jeg er ferdig med dette har vel sola gått ned…

Jeg har nevnt før at det meste av kilder fra USA er belagt med abonnementsavgift. Men – en site er gratis, nemlig USGenWeb – census project (census = folketellinger).

På denne siden: Census-oversikt får du akkurat det – en oversikt – over hvilke folketellinger som er transkribert. Dette er gjort av frivillige på lønnstrinn glede eller kanskje til og med på lønnstrinn egennytte – og så donerer de sine registreringer til USGenWeb prosjektet.

Jeg abonnerer på en epost-liste hvor jeg en gang i måneden ca får en liste over hvilke censuser som er nye siden sist. Selvom jeg også har Ancestry.com abonnement (kosta dollars) så er det faktisk ofte bedre avskrifter i disse frivillige censuser, da de kanskje har lokalkunnskap, de har fått noen til å korrekturlese for seg, eller de rett og slett har hatt en bedre original å transkribere fra.

Men – jeg får vel sette igang her…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.