Meny Lukk

Oppfølging av Emigrantseminaret – full rulle i Slektsforskernes Hus!

Da er vi ferdig med vårt aller første Helgeseminar i DIS-Oslo/Akershus, og etter tilbakemeldingene å dømme, har det vært svært så vellykket.

I kveld var det egen prøving som var det store, og vi hadde fått tak i et abonnement fra Ancestry.com, som alle fikk litt glede av. Søkeintensiteten og iveren var høy, og jeg føyk frem og tilbake som en strikk for å svare på spørsmål fra de som trengte hjelp.

Først hadde jeg et lite «foredrag» om søking/leting/metoder som jeg også kopierte opp til alle, så de fikk de lenkene jeg liker å bruke. Etterpå var det ut på nett, og det var kjempeflott å få alle på nett, 3 utlånspcer, og resten hadde med egne!

Et par av deltakerne fikk skikkelige gjennombrudd, noe som var veldig gøy. Det som faktisk var mest moro, var at de fant løsninger sjøl! Leif jobbet med Berg fra Hurdal, en familie vi trodde var i Wisconsin, men havnet etter hvert i Minnesota, og Leif fant familien på egenhånd i folketellingene i Rushford i Minnesota. Gærmoro!

På bildet ses nesten alle kursdeltakerne, fordypet i egne søk, det var helt stille, bare knottingen og stønn, innimellom et gledesrop! Moro for alle, og særlig for meg, siden jeg hadde drømmen om dette seminaret! Det kommer fler!

Dersom noen trenger tips for å søke i USA, har jeg laget en egen side om dette – noen av lenkene er sikkert utdatert, men tipsene er de samme! http://www.lailas.net/emigrasjon jeg får bruke sommeren til å oppdatere sidene med litt nye lenker osv.

Etter 2 1/2 time i fullt kjør, var det deilig å havne i herlige Smia Galleri og høre smoooth jazz – en karaffel dyprød vin og et par små småretter. Herlig avslutning med min kjære på en ganske så hyggelig tirsdag!

Smia Galleri
er et helt herlig sted, som ikke bare er koselig både inne og ute, og drives av Petter og Merete, som begge er smeder og kunstnere! Smia serverer også kjempedeilig mat og har husets viner til anstendige priser. Jazz på tirsdag er ikke noe draw-back for å si det sånn!!

Bord til styremøte i DIS-O/A 10. juni er bestilt, da får vi nok løst de fleste verdensproblemer!

Noen som lurer på hvor Smia er? Vålerenga selvsagt – Vålerenga!

1 kommentar

  1. Greta

    Hallo.

    Kikka litt på den emigrasjonssiden din og den var veldig nyttig. Vi har fått prøveabonement på Ancestry på jobben nå så jeg må øve meg på den.
    Synd at jeg gikk glipp av kurset, hørtes flott ut!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.