Meny Lukk

Huset på Prærien…

Husker vi bøkene? Laura Ingalls – som havnet i Plum Creek i Minnesota?

Familien Ingalls drømte «the American dream». Som så mange nordmenn gjorde. Historien ble skrevet av Laura Ingalls Wilder, som fortalte utrolig malerisk fra sin barndom! I hvertfall husker jeg at jeg for 35 år siden leste disse bøkene! Så etter hvert ble de filmatisert. Nå har visstnok også Disney nylansert en film om denne familien, og jeg må bare se den gamle før jeg i det hele tatt vurderer å la meg lure til å myse på Disney-versjonen!

Jeg husker ikke så mye fra hverken bøkene eller filmen, men jeg husker at det var noen Nelson og Oleson der, og at jentene het Laura, Mary og Carrie, og at Charles Ingalls ble spilt av Michael Landon (den gang: sukk). Nå skal jeg se de første episodene og mimre! Stryke lommetørklærne først kanskje? Ikke behagelig å sippe i et skrukkete og stivt lommetørkle!

Jeg gleder meg som en unge til gjensynet, særlig fordi jeg i ettertid har hørt at de var flinke med å tegne historien, verden og lokalhistorien var laget så bra som det var mulig å gjøre!

Jeg bør vel se på Utvandrerne igjen også etter å ha sett gjennom denne første «season» av Huset på Prærien» for å få det hele i et skandinavisk perspektiv!

Lommetørklær ja.. hvor var strykejernet?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.