Meny Lukk

De første forberedelsene til SFD2008

SFD 2008
Og – hva er det liksom? SFD? Jo – Slektsforskerdagen – den siste lørdagen i oktober. Hvert år markerer vi Slektsforskerdagen i hele landet. I 2007 holdt DIS-Norges lokallag, og noen slektshistorielag, mer enn 30 forskjellige arrangementer i hele landet! Fantastisk! Jeg tror faktisk det var SFD-arrangementer i alle fylker! Forhåpentligvis greier vi minst like mange i år!

«De som reiste ut»
Årets tema er min favoritt, nemlig «De som reiste ut» – og jeg håper vi greier å få til noen flotte timer hvor deltakerne skal fokusere på emigrasjon og utfart fra vårt lange land. Både utstillere og foredragsholdere blir bedt om Emigrasjon-fokus, om det er til New Zealand, Sverige, De vestindiske øyer, Kina eller Drammen.

Flere utreisemål enn USA
I Shanghai Museum finnes det en modell av et hus fra det gamle Shanghai. Dette huset ble bygget av en nordmann. Siden jeg i sommer skal til Shanghai, skal dra tilbake til dette museet, som ligger under det kjente landemerket, TV-tårnet, og prøve å finne ut om denne karen, hvem var han, og hvorfor havnet han i Shanghai? Og når? Det var også en som «reiste ut»! Kanskje jeg greier å lage en bilde-reportasje om dette huset til SFD 2008?

Jaja – det blir mye å styre med framover, vi må blant annet få utstillerne itl å bli mer utstilliske!

Spennende!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.