Meny Lukk

Asfaltjungel og grønne lunger – inne og ute!

Natur har vært et tema på DISchat i dag. Stor og liten natur. Natur i hager og natur i skoger. Våre forfedre levde av naturen, vi prøver som best vi kan å nyte det som er igjen av den.

Her på Vålerenga har vi et lite grønt hjørne som vi ikke tar særlig vare på. Plenen på vår del av «den ideelle halvpart av hagen» er 99% mose og 1 prosent blandingsugress, hvorav mesteparten løvetann, markjordbær og margueritter. Nabo Kari sin del består av 99% løvetann, og resten markjordbær. Mosen har hun sluppet unna. Vi slipper dog å klippe, og knipe knopper!

Den morsomste grønne denne sommeren kan du se på bildet, nemlig gummiplanten som vil ha lys! Den har vokst seg gjennom gardinen. Hullene er ca 2,6 millimeter store (ja, jeg har målt) – så dette blir enten døden for planta eller gardinen. Vi får se hvem som vinner! Gummiplanten er den eneste planten i huset for tiden, foruten en «Svigermors tunge» og en «vandrende jøde» – avansert gartnerarbeide her gården!

Denne rare bakgården vår får lov å leve et liv helt på egenhånd til litt utpå men peoner og linjer vokser og trives, sammen med syriner og andre rariteter som har blitt plantet gjennom årene. For 2 år siden måtte vi dessverre kappe ned et selje-tre som var ca 30-40 år gammelt, det var kjempestort. Men, når det store grener knakk av i sterke vinder, måtte vi dessverre kappe det ned.

Nå er det syrina som gir oss glede om sommeren, og den er faktisk bak gjerdet inn til naboen!

Neste sommer skal vi jobbe med gjerdet mellom husene i 12. og 14 i gata vår, da blir det nok litt mer strømlinjeformet A4 – hvis vi vil ha det da?

Bildet til venste ble tatt i kveld, rundt 23oo, så dere skjønner at det er faktisk ikke A4 eller noen form for strøm i linjene her!

Og ja – vi HAR markjordbær! Bildet av markjordbærblomstene ble også tatt i 23-tiden i kveld.

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.