Meny Lukk

Foreningsfolk er ikke helt som andre…

Av og til får jeg spørsmål om hvor jeg til stadighet tilbringer min fritid.
Av og til får jeg spørsmål om hvor jeg til stadighet tilbringer min arbeidstid

På begge spørsmål må jeg si: jeg DISser!

Det var mamma og pappa som i hine hårde involverte oss unga i det å være foreningsmennesker. Det å jobbe for et fellesskap, det å være med i det man brenner for! Pappa var alltid der vi var – leder i vellet, leder i korpset, starta ungdomsklubb på vellet, ble leder i ungdomsgruppa i skytterlaget osv osv… pappan vår det. Mammas boller og vafler var sagnomsuste!! Og både mamma og pappa har vært politisk engasjert, og selvom vi aldri diskuterte politikk i heimen, fikk vi allikevel føle engasjementet! De var alltid med der vi var!

Jeg er ingen stor politisk person, jeg er ikke helt «der» – men når jeg på slutten av 1980-tallet flytta til Ski, og ble medlem i Ski Ungdomskorps.. ja da var ikke veien lang til det å være med i styret. Og jeg ble til og med leder for den flotte gjengen etter hvert! Så flytta jeg inn til vår vakre hovedstad, til en blokk i Ensjøsvingen 2, jammen ble jeg med i styret i borettslaget og!

Etter hvert begynte jeg å spille i Vålerenga Veterankorps, som nå heter Vålerenga Janitsjar. Der ble jeg og med i styret som sekretær for formann Mette. Jeg ble og med i Vålerenga Historielag, og styremedlem med ansvar for medlemsblad hjemmeside. Bjørn – kasserer i historielaget lurte meg inn i slektsforskinga, og nå sitter jeg som leder i DIS-Norges fylkeslag i Oslo/Akershus – en jobb alle bør hige etter! Fabelaktig gøy, utfordrende, morsom, interessant…. tilbakemeldingene sier at jeg kan gjøre enda mer, men at jeg og gjør en fin jobb!

Jeg hyler høyt om at ting bør gjøres, og da må jeg og være med. Taket for tiden er i de Genealogiske ressursene til DIS-Norge. Nye ressurser finnes, gamle og døde fjernes, uinteressante settes på vent til de blir interessante… og nå går vi igjennom råtne lenker! Dette blir bare så bra! Flere personer har sagt ja til å bli med på en dugnad, og det er dit vi skal!

Dugnadsånden må opp og fram!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.