Meny Lukk

Forberedelser til søndagens slektsstevne på Ålgård i Sørum!

Det nærmer seg amerikabesøk, og vi forbereder oss på forskjellig hold.

Mamma har lest kirkebøker på senga i ukesvis, og sender meg for registrering slektninger og datoer i hopetall . Nå har mamma lest og lest, og jeg har regga og regga.

Siden min firmenning Colleen var her for to år siden, fant mamma ut at vi måtte finne på noe «nytt». Forrige gang var vi blant annet på Gårdsmuseet på Hvam i Nes, som ligger rett ved Udnes der oldefaren til Colleen kom fra. Bildet er av mamma og Colleen på svalegangen på et av de flott bevarte husa på Hvam

Vi bestemte oss for å finne ut om vi greide å finne nålevende slekt i Norge til Colleen på hennes oldefars side fra Udnes, ikke bare på vår (hennes oldemors) side. Og det greide vi! Og de er i fyr og flamme! Det artige er også at kona til Magne, som da er Colleens umpth-cousin er i slekt med pappan min! Og – som om ikke det er nok, så er en anemor til Magne også i slekt med mamma i en annen gren. Så dette blir et slektsstevne for tjukke slekta på flere måter!

Min kjære Legacy v7 får kjørt seg, her skal den testes ut på flere plan. Jeg skal lage etterkommertavle på det vi har funnet på flere personer, jeg vil lage skjemaer for å få de som kommer til å fylle inn hull, jeg skal lage et hefte om slektene til de som kommer, både vår familie og Colleen sin tippefars familie. Så får vi se hvordan dette går!

Bildet her er av min og Colleen sin tipp-tipp oldefar. Han het Jens Olsen og ble født i 1790 på Høgslund i Skedsmo. Han døde i 1884, etter et langt liv som gårdbruker på Myhrer i Frogner, Sørum. Vi blir mange av hans etterkommere som møtes på søndag! Spennende!

Det er fremdeles etterkommere etter Jens Olsen på myhrer, nemlig hans tippoldebarn Øyvind, mammas fetter. De åpner dørene til gården for å vise den fram på søndag, da det er mange av slektningene som kommer som aldri har vært på den koselige gården før. Selvom de ikke driver gården selv lenger, er den flott og velholdt, husene oser av ro og det er nydelige staudebed og flotte gamle trær rundt husene.

Bildet med bildene er fra stua på Myhrer. Dette bildet forteller noe om de som bor der, nemlig at de er interessert i gårdens og slektens historie!

Øverst til venstre er bildet av Jens Olsen – og det bildet til høyre på rad tre er faktisk av min bestefar Reidar og alle hans søsken! Det bildet husker jeg godt at mine besteforeldre også hadde hengende på veggen!

Og når jeg tenker etter har jeg et fint bilde av bestefar Reidar som trenger litt hjelp etter at det har blitt brukket, men han var nå en staselig kar da!!

1 kommentar

  1. karinno

    Ja, nå gleder vi oss til å møte gamle og «nye» slektninger. Det skal bli hyggelig å møte Colleen igjen, Spent på presentasjonen din.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.