Meny Lukk

Barndomsminner og sommersol!

Slektsstevne start på Myhrer
Da opprant dagen med slektsstevne! Sola skinte, og det var flaggvind, slik at vi fikk se hvor fint det danset i solen!

Det å komme til Myhrer gård når vi var barn, var alltid moro, med dyr på gården, med gutta Trond og Kjell som vi kunne leke med! Og i dag møtte jeg Kjell igjen, som også er interessert i slekta!

Jeg skulle være den som loset folket gjennom slektsledd og historie, så jeg valgte å ta på meg bunaden for anledningen. Det var jeg glad for, det føltes helt rett! Selvom ingen andre hadde bunad, spilte det liksom ikke noen rolle! Det var et helt passende plagg denne dagen!

Velkomst fra stabburstrappa
Kjell Tremenning gikk opp på stabburstrappa, og fortalte, både på norsk og engelsk, litt om Myhrer-gårdens historie. Her er bestefaren min, Reidar, født i 1898, og alle hans søsken som fikk etterkommere, var representert i dag med flere enn en! Utrolig moro!

Kjell bor og driver på Glittre Gård i Hakadal – hvor han og Thomas driver med geiter, griser, høner og kaniner, og sikkert andre spennende dyr! Jeg lover å komme opp og hilse på så snart jeg har fått Kina og Yangze ut av kroppen! Når jeg leser på hjemmesidene, så ser jeg at det er 2 gutter med stort pågangsmot og interesse, og med humør og glede over de de holder på med. Og – Hakadalen er jo bare rett oppi skråningen her borte!

Den hellige Skrift – et familieklenodium
På Myhrer har de en gammel bibel, som har kommet hit til Norge fra Amerika. Den var fillete og slitt når mammas fetter Odd og kona Randi fikk den av familien i Amerika, med beskjed om å ta den med tilbake til gamlelandet! Og i bibelen finnes det både brev, bilder, emigrasjons-historien og mange andre utrolig flotte dokumenter som en slektsforsker kan få gråtetokter (av ren lykke) over! Bibelen har blitt restaurert med øm og kjærlig hånd, og gyldenlæret på forsiden er helt nydelig! Den ligger i dag ved slektsveggen på Myhrer, og har kommet til både heder og verdighet igjen!

Å møte slekta!
Det er artig å møte slekta. Særlig i en slik «setting». Mange jeg ikke har møtt før, mange jeg har møtt før, og selvsagt Colleen og hennes tante, kusine og kusinens datter. Alle herlige og uhøytidelige, og det morsomme var at Colleens kusine har leilighet i Port Charlotte, ca 15 minutter å kjøre fra hytta vår i Florida! Så jeg regner med at vi får til et slektstreff i Florida etter hvert også!

Jeg hadde laget til en del hefter med det meste av det jeg har samlet om slekta, og bakerst la jeg inn noen tomme spørreskjemaer, mange lovet å sende inn opplysninger til meg – da de skjønte at det jeg holdt på med faktisk var noe alle fikk glede av – ved å kunne lage til en slik sammenkomst som i dag!

Ålgård gård, Bjørkesalen og Hildes Gårdsbutikk!
Lokalene vi hadde selve bespisningen i var en historie for seg, nemlig Bjørkesalen på Ålgård Gård ved Lørenfallet i Sørum. Her var alle møblene laget av bjørk med baken inntakt, både bord og stoler, til og med talerstoler og mikrofonholdere var laget av Hilde, som også har en flott butikk i samme lokaler, hvor man kan få kjøpt brukskunst og håndarbeide av høy – meget høy kvalitet! Disse to flotte trone-stolene har en helt spesiell histore. Siden det blir leid ut til selskaper, så hadde de en trone-stol. Her ble hedersgjesten fotografert! Så… var det en dag det var konfirmasjon, og konfirmanten var faktisk to konfirmanter! Tvillinger! Da måtte de lage en til!

Amerikaslekt som kommer igjen og igjen!
Dagens hedersgjest var vel igrunnen 4 – hvor Colleen altså med sine nære slekninger har vært i Norge nå i halvannen uke, og reiser hjem i løpet av et par dager. Det var igjen kjempekoselig å se Colleen, og det var utrolig hyggelig å hilse på enda flere Amerikaslektninger! Men, det var også hyggelig å hilse på nye og gamle kjente i slekta, og ønske nye slektninger og familiemedlemmer velkommen inn i en flott familie!

Gleder meg til neste gang – vi blir sikkert enda fler!

2 kommentarer

  1. LivS

    eia var vi der 🙂 synd de *bare* er almenninger, men det hadde sikkert vært megakoslig..

    Heldig du lille damen bosatt på Enga 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.