Meny Lukk

Ferie?? Backup backup backup!

da er jeg nesten klar for ferie, og vil på egne og andres vegne minne alle og enhver om:

Backup!

Du trenger ikke å ha flotte maskiner, svære ekstradisker eller noe, men.. det er et par lure ting du bør gjøre før du drar på ferie! Husk – noen ganger kan det være en ekkel fyssak med maske og stripete genser som har vært innom før du kommer hjem!!

1. Alle bilder bør du allerede for kjempelengesiden ha brent på cd og lagt i hvertfall et annet sted enn på PCn! (gjerne også hos svigermor eller tante Agathe!). Jeg må innrømme at de bildene jeg vil ta vare på – ja dem skriver jeg ut og limer i album. Mye hyggeligere å kikke på!

2. Slekta? Den putter du inn i alle kriker og kroker, send på epost til fetter Per, lille barnebarn Oscar, opprett egen gmail-konto (www.gmail.com) eller send epost til venner og kjente med basen din! Du må ikke brenne cd, men få den ut av huset!

Dette er selvsagt akkurat de to viktigste tingene for en sær slektsforsker, så er det selvsagt alle de andre dokumentene og filene man må – bare må! ta vare på! Få dem over på et annet medium, og ut av pcn, ut av huset! Jeg liker å ha ting på papir og jeg da – men i hvertfall – husk at det kan skje dramatiske ting!

Jeg har sendt min Legacybase til flere epostadresser, så får vi håpe at den ligger der og godgjør seg til vi kommer hjem! Tenk – kanskje jeg har fått noen nye slektninger innen vi kommer hjem og??

Mine skriverier fra nå av vil være på feriebloggen – god sommer folks!

http://lailanc3.blogspot.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.