Meny Lukk

Hvor finner jeg stedet i USA`?

Et problem man ofte står foran når man skal lete etter folk i USA, er hvilken stat og hvilket county et sted ligger. Ofte kan dette være helt avgjørende for å kunne videre i ens søking etter slektninger. En viktig ting å huske på når man leter etter slekt i Amerika, er at sambygdinger ofte slo seg ned i samme county, og gjerne på samma sted. Og, ofte var det noen som dro først («pionerene») for så å få over flere hjemmefra etter hvert!

Så, et viktig hjelpemiddel i søkingen utenom alle databaser og kilder vi kan ha tilgjengelig i hyller og på nett, er blant annet et godt kart. Jeg har tidligere skrevet om Rootsweb og RoadAtlas, og siden jeg altså stadig får spørsmål om det, tar jeg fram temaet igjen.

Kart.
På DIS-Norges Genealogiske Ressurser finnes en del linker til kart i USA. Disse bør testes ut. Det finnes også mange kart på Ancestry.com (betal-tjeneste).
En side med kart over de forskjellige statene i USA finner du hos MapsofWorld.

Ofte kan samme navn på et sted finnes i flere stater, som for eksempel byen Oslo, den finner vi i to counties i Minnesota, nemlig i Marshall og River Counties, og i Indian River County i Florida! Jeg drar jo stadig til stedet Englewood i Florida, men navnet finnes faktisk i så mange counties og stater at det viser hvor viktig det er å skrive stats-forkortelsen bak!

ity State County
Englewood AL Tuscaloosa
Englewood OR Coos
Englewood MA Barnstable
Englewood NJ Bergen
Englewood TN McMinn
Englewood MO Jackson
Englewood PA Schuylkill
Englewood TN Washington
Englewood IL Cook
Englewood LA StMary
Englewood LA Madison
Englewood OH Montgomery
Englewood OR Multnomah
Englewood CA Humboldt
Englewood GA Oconee
Englewood GA Muscogee
Englewood SC Anderson
Englewood PA Dauphin
Englewood CO Arapahoe
Englewood MO Boone
Englewood NC Cumberland
Englewood NC Pitt
Englewood FL Duval
Englewood KS Clark
Englewood IN Lawrence
Englewood FL Sarasota
Englewood SD Lawrence
Englewood TN Obion
EnglewoodCliffs NJ Bergen
EnglewoodEstates WV Putnam
EnglewoodForest NC Guilford
EnglewoodHeights UT SaltLake

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.