Meny Lukk

Slektsforskerdager både her og der!!

Svenske Skektsforskerdager
Da er DIS-Norges utskremte medarbeidere på plass i Malmø! Jeg hadde vel også vært med, men vi visste ikke helt hvordan høsten ville se ut med tanke på reising og studier.

Nå er de altså der, og Torill har sendt ut første utpakkingsrapport på sin lederblogg. Det blir spennende å lese etter hvert.

Kildejobbing
Helgen skal brukes til litt egen base-ryddding, nemlig å prøve og videreføre litt av det jeg startet med i «Sommerlekene» vedr. kildene i databasen min. De første 1000 personene jeg hadde lagt inn, er stort sett rått registrert fra en eller annen bygdebok, og nå skal de til pers. Mye er gjort, men masse står igjen!

Etterlysninger i epostkassa
Noe som er litt morsommere, jeg har 2 forespørsler fra USA som jeg har lovet å se på. Begge er helt tilfeldig og uavhengig av hverandre, knyttet til Vålerenga.

Den første etterlysningen er fra en dame som kommer til Norge neste uke, og har lyst til å se slekt av sin bestefar (han emigrerte i 1917). Jeg har foreløpig sporet familien til Enebakkveien 34 på Vålerenga. Utgangspunktet hennes var at de bodde på Røa!

Den andre etterlysning er en annen amerikansk dame som leter etter sin familie, som bodde i Sverigesgate 6! Det er jo bare et par hus herfra! Så det er spennende!

I begge tilfeller er det Oslo Byarkiv og de kommunale folketellingene og adressebøkene som må til pers. Dette får vi håpe lar seg ordne på mandag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.