Meny Lukk

Oslo Byarkiv – «Mekka» for vårs med Oslo-slekt

Et av de viktigste stedene for en med Oslo (Kristiania) og gammel Aker-slekt er uten tvil Oslo Byarkiv! Her finnes mange flotte kilder til slektsforskeren, og selvsagt også til den som jobber med mer lokahistorie.

I dag har jeg sittet på lesesalen og jobbet med etterlysninger for Deanne og Mary, to etterlysninger som startet i Ullensaker hver for seg, og havnet på Vålerenga og på Grønland, henholdsvis i Enebakkveien og i Herslebsgate. I letingen fant jeg tilfeldigvis også farmors halvsøster i Schweigaardsgate, så her er det fryd og glede på flere fronter. Nå har jeg funnet at Deannes slektninger formerte seg også i Oslo, så det bør være fullt mulig å finne nålevende slektninger!

Ved siden av meg i maskin-rommet satt Arild, en blid og glad kar som i tillegg er lur! Han er nemlig medlem i DIS-Norge, og selvsagt en av «mine»!

Med familie både i Oslo og Trondheim, og med en nær slektning født i New York, har han litt å jobbe med. Og da er det flott at han også kunne fortelle at han har fått drivende bra hjelp på Slektsforum!

Her har jeg fått opp masse originalmateriale som jeg skal konsumere før jeg må i et møte med Anette (fra BA), Lars (fra RA) og med Liv fra DN/OA. Det skal diskuteres fremdrift av korrekturlesing av KraFT1923 materialet, og det blir spennende å se når vi greier å legge ut de første gatene på Digitalarkivet!

Jaja – lete lete lete

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.