Meny Lukk

Høst er slektsforskerens høysesong!

Høsten er her. Sommeren er over. Det er mildt og fint i været, i går var det faktisk skikkelig lunt og. Dagen i dag er bare noen timer gammel, så det er vanskelig å si hvordan dagen vil bli værmessig.

Høsten er en fin tid synes jeg – særlig når løvet har lagt seg skikkelig til rette på fortauet og man kan gå og vasse… svisj svisj svisj! Og at det er helt ok å sitte inne i hulen med tykke gode sokker og en stor kopp te foran pc’n midt på søndag formiddag. Sommer og sol og søndag skal jo som alle vet brukes ute i hagen eller på stranden eller…. Jeg sitter som regel i hulen.

En annen viktig aktivitet på høsten utenom å vasse i løv og å sitte foran pc’n er å ta turen på de forskjellige arkiver. Om sommeren går de på litt lavere turtall, med åpningstider som kun passer de som har gått over i heltids-slektsforskerens rekker. Men – nå når villvinen har blitt rød er det på tide å pakke sekken og komme seg ut. Ikke i skogen, men inn i lesesalen!

Dagens arkiv: Statsarkivet (Stas-arkivet) på Kongsberg, hvor skifter og andre kilder for Telemark og Buskerud skal finkjemmes!

Bildet viser villvinen i hagen i dag – knall rød!

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.