Meny Lukk

Ancestry – mer enn USA!

Det kommer av og til en skikkelig godbit på Ancestry.

Stadig får jeg epost eller spørsmål på chat eller på Slektsforum om emigranter som dro andre steder enn til Amerika. Særlig er Canada ofte oppgitt i emigrantprotokollene fra Norge.

Vi skal huske på at det var billigere å dra til Amerika via Canada. Mange, kanskje de fleste, av de som dro til «Quebec» eller «Halifax» skulle nok over grensen til The land of Hope and Glory, USA. Men – noen ble faktisk i Canada.

Nå har den kommet Canada immigration records, 1865-1935ancestry.com. Offisielle registreringer over immigrasjonen til Canada – både via skip og via grensepassering fra USA, og det er registre fra alle havnene i Canada.

Listene er altså fra 1865-1935, de inneholder 7.2 milloner navn. Mer enn 4.000 skip, 310.000 skannede sider.

Endelig finnes det altså noe som kan hjelpe dem som leter etter sine emigranter som kanskje/kanskje ikke havnet i Canada. I de litt nyere skips-listene står det endelig destinasjon, så det bør være mulig å kunne spore dem!

Lykke til jenter og gutter!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.