Meny Lukk

Endelig litt slekt i Telemark!

I dag fant jeg ut at jeg skulle kaste meg over litt egen slekt, noe jeg ikke har gjort på ukesvis. Og da var det greit å begynne med slekta fra Myhrer, da den er stor, og det alltid er en eller annen person der som mangler litt informasjon.

Otto Andersen er en sønn av min tippoldemors bror, Anders Jensen Myhrer. Otto er født på Myhrer i Frogner i 1866, og havnet på Glosli i Nittedal. Kona, Kaia Amundsdatter er fra Fenstad i Nes, og sammen fikk de del barn, som det er spennende å følge framover.

Et av barna, Olaf, har jeg ikke jobba noe med, og i dag tok jeg tak i ham, og fryd og glede, jeg havnet litt utenfor det sentrale Akershus! Endelig til Telemark. Kona til Olaf, Kjersti Bjørnsdatter kom fra Midtbø i Lårdal. Så da har jeg et nytt fylke i basen min, og selvom det er litt «fjern» slekt, så er det uansett moro å gå på litt nye geografiske områder, selvom jeg bare kommer til å ta med hennes foreldre og deres vitale mål og data.

Bare lyden av «Telemark» får meg til å tenke på flotte bunader og herlig natur. Jeg har vært i Lårdal en gang, da padlet vi i vår grønne kano RiverPig på Bandak inn til Dalen hotell. Nydelig tur, nydelig mat, og så mye fint å se på hotellet – selv spøkelset fikk vi høre om. Den gangen var jeg ikke så interessert, så historien husker jeg ikke, men jeg må nok finne ut av dette nå.. med allmenninger i Lårdal!

Jaja – kanskje jeg finner mer slekt i andre spennende fylker etter hvert?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.