Meny Lukk

DISputten – medlemsbladet vårt er ute!

Da har de fleste av medlemmene våre fått DISputt i posten. Håper jeg? Den skal i hvertfall være sendt, og denne gangen ble den sendt med Apost, fort ut til folk med Putt i post!

Det har i mange år vært diskutert om vi skal gjøre som de gjør i DIS-Vestfold, hvor de kun legger ut sitt medlemsblad digitalt. I DIS-O/A har vi hatt mange runder på dette, og i de fleste rundene har papir-varianten vår vunnet.

Jeg synes det er noe helt spesielt med å få blader av papir i posten, det er ikke helt det samme å ta med data-skjermen på senga – ikke engang en flatskjerm…. men, vi kan jo skrive den ut sjøl selvsagt… det blir allikevel ikke helt det samme.

Jaja -vi får se ved neste budsjettdiskusjon!

Det er i hvertfall et flott blad vi gir ut, denne gangen med tema Emigrasjon, og halve bladet fyllt til randen med informasjon om Slektsforskerdagen 2008. Er du ikke medlem sier du? Fy! Men du kan jo komme på Slektsforskerdagen da, og melde deg inn! Gamle nr. av DISputten kan du lese her.

Redaktør for vår DISputten er LivO som du til hverdags møter på DIS-kontoret, på DISchat, eller på Biblioteket i Holmestrand.

7 kommentarer

 1. Liv Ofsdal

  Takk for pene ord Laila! Og jeg er helt enig – det beste er papirutgave.
  DIZ (vestfolds blekke) er nå kun tilgengelig på web og jeg må desverre si at jeg ikke leser den like nøye som papirblekker (beklager John). Så jeg håper i det lengste at OA tar seg råd til papirutgaver!

 2. TorillJ

  Tydelig på plass med flere meninger. Jeg er veldig glad i DIZ som jeg finner på nettet og derofr også leser. Jeg ville også lese Putt på nett og dermed også lettere finne fram igjen til det som interesserer meg.

 3. SusannS

  Jag som bor i Sverige tycker att det är bra att både DISputten och DIZ finns på nätet, annars skulle jag ju inte få tillgång till dom alls.
  Men jag vill väldigt gärna ha tidningarna i handen när jag läser, så därför skriver jag ut dom på jobbets skrivare.

 4. Willy

  I DIS-Vestfold var det en klar økonomisk årsak til at vi begynnte å sende DIZ ut i elektronisk format.
  DIZ var tidligere en svart/hvit publikasjon i A5 format og kom ut 4 ganger i året Det kostet mye å trykke den og porto utgiftene var enda større. Leserne av bladet var bare de som var registrert som medlemmer av DIS_Vestfold.

  I dag kan vi presentere et blad som kommer i fine farger, i A4 format og som sist år utkom med 10 nummer. Leserne i dag er som før, medlemmer i DIS-Vestfold som får en epost hver gang et nytt nummer kommer ut med link til webben vår.
  Men i dag kan alle andre som er interessert lese den. Til og med formenn og svensker leser DIZ på nettet 🙂
  Det vi har diskutert i disse dager er å opprette et system hvor interesserte som ikke er medlemmer i Vestfold også kan få beskjed om at det er kommet et nytt nummer.
  I disse blog tider har vi også laget en DIZ-blogg. http://dizvestfold.blogspot.com/

  Jeg skjønner godt at man ikke liker å ta med flatskjermen i senga :-p Det er nok å anbefale å skrive den ut. Jeg skriver up DIZ på jobben min. (ikke fortell det til sjefen). Printeren vi har der har A3 format og en «Bok» funksjon, med stifting i ryggen. Det er like coolt hver gang jeg bruker den og blekka kommer ut som it Donald blad med 2 stifter i ryggen.

  Som nevnt innledningsvis, DIZ var i ferd med å knekke oss økonomisk. Valget var å legge ned blekka, eller gjøre den elektronisk slik at medlemmene (og alle andre) kunne hente den på nettet. Slik DIZ fremstår i dag er det helt og holdent et resultat av at den ligger på nettet og at vi ikke har noen kostnader med trykking og distribusjon.

  Vi har i dag rimlig god økonomi her nede i Vestfold, takket være det faktum at DIZ ikke gir oss noen utgifter i form av trykking og distribuering.

  Må til slutt også påpeke at redaktøren for DIZ gjør en kjempejobb, all ære til den mannen!

 5. Laila Christiansen

  Takk for kommentar, Willy!

  Jeg er helt enig med deg, Willy, særlig det med tilgjengeligheten!

  Men, tanke da..burde man heller da satse på en mer aktiv web som sådan? Med artikler, nytt stoff, osv? Legge ut f.eks. de artiklene man hadde tenkt å bruke i et elektronisk magasin som artikler i en webstruktur? Som sagt, bare en tanke.

  Jeg ser klare fordeler med elektronisk publisering, både med tilgjengelighet for flere, og det økonomiske. Kanskje vi kan prate litt mer om dette på vår lederkonferanse i november!?

 6. Petter Stene

  Spennende innlegg om elektronifisering av det vi produserer for våre publikasjoner. Det er vel fortsatt sånn at noen få fortsatt synes det er en pest og plage å sette seg ved PCen for å lese ting, mens mange trives med å lese både aviser og annet sammen med en kopp kaffe og kanskje noe å bite i. Mitt råd til de siste er: Sett kaffekoppen godt bak tastaturet. Min gamle far veltet et glass konjakk i tall-tastaturet på sin gamle PC, den ble aldri seg selv igjen…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.