Meny Lukk

En sliten leder sier takk for innsatsen…

Da er Slektsforskerdagen 2008 et minne blott, og jeg vet at det er veldig mange som gikk hjem i dag med en fornøyd god magefølelse! Og mange (men ikke mange nok) fikk pene ord og flotte blomster! Skulle ønske jeg kunne sendt med alle som var med en liten hilsen hjem!

Det var en glede å kunne overrekke en gave til NSF, nemlig de nye bygdebøkene for Sørum, 3 store flotte bind. 2 bind til skal det bli, og jeg håper at de har mulighet til å komplettere samlingen når disse bøkene kommer!

Den siste rapporten kom klokken 17.17 på mobilen, da var det superPetterS som meldte «alt lastet opp i Lakkegata». Supersjauere PetterS, HelgeH, Truls og Trygve, pluss PengeKjell, dere gjorde en super innsats, som er utrolig viktig. Det er et pes å være transportavdeling i tillegg til alt annet!

Utstillere på veg ut av Pilestredet 35 sa takk og ga gode klemmer, og «vi ses neste år» og » supre lokaler» og «bra arrangement» og mange andre hyggelige ting. Jeg håper de også kommer med konstruktive forslag til forbedringer, hva som var veldig bra, og hva som med hell kan gjøres bedre. Mail vil bli sendt til alle i løpet av uka.

Foredragsholderne koste seg, og de roste publikum, de synes auditoriet var kjempebra, og publikum roste tilbake, utrolig bra foredrag av Marius Hellerud og Liv Marit Haakenstad. Mange var også veldig glade for Svenskestugans innslag i Auditorium 2, og dette blir nok enda mer fremtredende ved senere arrangementer, dersom TorillJ og jeg har en fot i døren.

Jeg fikk også gode tilbakemeldinger fra publikum når de kom bortom standen min, hvor de virkelig synes at det var kjempebra at det var en stor «Svenskestuga», selvom det var kø, til tider lang kø. Vi må nok begynne å sette opp tidsrammer, og få spørsmål ut på Slektsforum når vi har fått en viss pekepinn.

Vi hadde i år et «langbord» med fem gode søkepersoner – pluss Riksarkivets stand ved siden av, for søk i nettbaser, samt «Mormonerne» med 3-4 personer. Det var til tider så stor trafikk at jeg snakket med 3 personer på en gang, og hadde 2-3 i kø, men det gikk det og. Jeg vil takke Jan, Solveig og Liv, Torill (og meg sjøl) for en enorm innsats ved langbordet, det har vært et (positivt) ped fra klokka var 10.00 til 15.30!

Og når jeg ser på et av bildene som TorillJ tok, og som viser gleden når en nøtt løses etter et par intrikate søk! (Bildet er tatt av Torill, og jeg har knabbet det av henne med god samvittighet 🙂

Det er alltid veldig fint å invitere de faste utstillerne om de vil være med på vårt arrangement, det er ikke nei i en eneste epost eller brev, dersom det ikke er sykdom eller annet ekstra i veien for deltakelse. Vi har blitt en slags «gjeng» nå, som blir utvidet litt hvert år, og som andre år blir litt mindre, utfra hvilket tema vi ønsker å presentere. I år var det «De som reiste ut» – Emigrasjonen fra Norge, og da var den nye og «selvfølgelige» utstilleren Norsk Utvandrermuseum. Jeg gleder meg til å sjekke ut hva de jobber med, nemlig EmiWeb et prosjekt som skal bli utrolig spennende å følge! Vi hadde også spurt et par andre «selvfølgelige» men de kunne dessverre ikke komme. Et koselig visittkort ble stukket til meg midt i et heftig søk, det var Ellen Vollebæk, styremedlem i Norwegian American Genealogical Center som kom for å hilse på! (den største gleden var at hun fortalte at hun har meldt seg inn i DIS-Norge, og at hun sannsynligvis kommer på neste medlemsmøte)

Dagens arrangement trakk til seg ca 325 besøkende, og vi fikk ca 20 nyinnmeldinger. Jeg tror nok at vi får fler, da det er mange av de som har registrert seg i besøksprotokollen som har sagt de ikke er medlem! Så – vi gleder oss til de neste 2-3 ukene, det skal bli spennende å se medlemstallet!

Frivillige OA-medlemmer har hengt opp over 200 plakater rundt i fylkene! Takk for kjempe-innsats! Det er ikke mulig å trykke opp plakater for å få hengt opp rundt i et så stort område som vårt, så der er vi helt avhengig av våre medlemmer. Og de tilbakemeldingene jeg får, gjør at dette virker som en helt ok måte å få medlemmene til hjelpe til på! Dette er 4. året vi gjør det på denne måten, vi får laget en skikkelig fin plakat, legger denne på DIS-O/A sine hjemmesider, og sender mail til alle medlemmene. Og ut i uka tar vi en kjapp loddtrekning, og så ser vi hvem av de heldige plakatprint-og-opphengerne som har vunnet et års gratis medlemskap i vår eminente forening!

Som den vågne leser kanskje ser, så har jeg ikke så mange bilder fra dagens happening, det kan ses i et positivt perspektiv, jeg hadde for mye annet å gjøre. Jeg gleder meg til å se noen av bildene som ble tatt!!

Jeg har sagt at dette er min siste SFD…

7 kommentarer

 1. TorillJ

  Gøy Laila, har sendt deg epost alt med noen kommentarer.

  Bildet du stjal er tatt av Jan, sendte ham ut med kameraet, hadde ikke tid iiik, mange som ville søke i Amerika

 2. Petter Stene

  Dette er ditt siste SFD i år? Hah! 😀
  I 2009 «e de på han igjen…»

  Takk for en veldig hyggelig SFD, min aller første. Var artig å delta, å være involvert, og å få satt et ansikt til enda flere chat-navn. 🙂 Spesielt hyggelig var det å se at mange av de forskjellige stands hadde veldig godt besøk. Lokalene var bortimot optimale. Spensting jobb av alle som var involvert med stort og smått i forkant, under og etter dagen. Gratulerer med vel gjennomført…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.