Meny Lukk

Svensker og slikt…

Siden jeg har en mormor født på Hvaler av svenske foreldre, og en farfar med svensk mor, så må jeg bare innrømme at jeg er 3/8 svensk. Og – det morsomme er at mormors foreldre er fra Skee og Strømstad, havnet altså på Hvaler, og farfars mor var fra Naverstad og havnet i Oslo.

Mormors morsfamilie har knytninger til Naverstad, og jeg har funnet folk fra farfars familie som faddere på noen av slektningene til mormor! Det er kjempespennende, og en dag finner jeg nok at mamma og pappa er almenninger på flere linjer. De er nemlig ni-menninger i Ullensaker foreløpig, og pappa visste ikke at han hadde slekt i Ullensaker en gang! (Og det er der de bor i dag!)

Men altså svensker.

På vår slektsforskerdag i helgen, hadde vi besøk av en stor gjeng med «søta bror och syster», og de har blogget litt fra vårt arrangement her. Det er alltid moro å ha våre svenske kolleger på besøk på vårt arrangement i Oslo, og i sommer var Torill på besøk i Sverige på et lokalt arrangement i Tanumshede. DIS-Norge hadde også stand på den store Slektsforskardagarna 2008 i Malmø.

Torill og jeg har «drodlet litt» på bakrommet på DISchat, og har lyst til å lage et lite kurs-seminar i DIS-OA/DIS-Väst regi, kanskje leie lokaler hvor vi får plass til bra med folk, og ha god tid, vise fram hva som finnes, metoder og kunnskap! Jeg tror jeg må ta en tur i Lakkeli på søndag, når mannen i huset studerer sin russisk, og snakke litt mer med Charlott fra DIS-Väst!

Vi får se, … se hva som ssskjer!

2 kommentarer

 1. TorillJ

  Jaja, så er det litt svensk både her og der. Her er det 3/16 for å være eksakt eller en fjerdedel for å ta det litt enkelt. Tror det er mange som er i tilsvarende blandingsforhold

 2. Charlotte Börjesson

  Hej Laila o Torill

  Tack för en väldigt trevlig och välbesökt släktforskardag i Oslo. Vi i DIS/DIS-Väst ser redan fram emot nästa års dag.

  Jag tycker det är en jättebra idé att vi mötes, svenskar och norrmänn, i någon form av seminarie. Vi är många släktforskare som har släkt i båda länderna och även emigranter i andra länder. Vi kan säkert hjälpa varandra och ge varandra kunskap som gör att vi kan får veta mer om dessa släktingar.

  Jag ser fram emot att få träffa er båda till helgen igen.

  Kram, Charlotte

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.