Meny Lukk

Enda en liten suksesshistorie!

I går kom en dame på DISchat – Debbie fra Connecticut. Hun trengte i utgangspunktet hjelp til å finne datoer for dødsfall på sine oldeforeldre her i Oslo. Etter et par spørsmål fram og tilbake, var hun enda mer interessert i å finne nålevende slekt, da dette kunne være så nært som tremenninger faktisk!

Så jeg svingte meg rundt, og fant følgende:

1. Debbie visste at de kom til EllisIsland i 1920, så jeg fant Emigrasjonen fra Oslo i 1920 – Mor og to døtre (Jenny var Debbies bestemor). Faren hadde reist tidligere. De dro med Stavangerfjord.

2. Folketellingen for 1900 i Ensjøveien 1

3. Konfirmasjonene i Kampen kirke til alle barna ga fødselsdatoer

4. Med utgangspunkt i den yngste Einar Torleif med fødselsdato funnet i konf.listen 26.11.1894, gikk jeg så til DIS-Norges Gravminner. Her fant jeg en med riktig fødselsdato og navn, og i samme graven lå det flere personer, blant annet en person som kunne være hans kone, og en som kunne være hans sønn (Frank f. 1921). I tillegg to personer som jeg senere fant ut er hans kone Astas søsken. Asta og søsken bodde i Tøyengata i 1900-tellingen.

5. Sønnen Frank var altså født i 1921, så jeg satset på et ekteskap mellom Einar og Asta i Kampen kirke fra 1919 til 1922. Dette for å få bekreftet at den Einar Johansen jeg hadde funnet i Gravminnebasen var korrekt. Og jo, i Kampen Kirke, 2. juledag 1920 så giftet de seg, og dette var beviset jeg trengte for å være sikker på at jeg fulgte rette personer. Når de giftet seg, så var Asta bosatt i Orknøygata 4, rett borti gata!

6. En rask telefon til Gravlundskontoret for Østre Gravlund kunne så bekrefte mine funn, og de var så snille å gi meg navnet på festeren av graven. Denne personen er veldig oppe i årene, så jeg kontaktet byarkivet, og fikk navn på 2 barn til av Asta og Einar, og disse skal i dag kontaktes for å høre om de er interessert i å få en ny tremenning!!

Lett som plett!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.