Meny Lukk

Geografisk spredning – Sverige igjen!


Ok da – så lot jeg meg friste jeg og… men bare på tipper! At svenskeandelen er så stor – ja det visste jeg jo. Mormors begge foreldre var fra Bohuslän, og det gir meg jo 4 svenske oldeforeldre. Og, farfars mor var fra Bohuslän, der ble det ytterligere 2, og så var farmors mormor var fra Stocholm, så der var det enda en svensk slektslinje.

Så ja, det passer jo bra da at jeg er den eneste Normann i Sverigesgate på Vålerenga, selvom jeg kanskje burde ha bodd på hjørnet av Ullensakergata og Normannsgate på Kampen…

Innvandringen fra Sverige til Norge på 1800-tallet var stor. Fra Bohuslän til Østfold og så videre inn til hovedstaden, kom de for å få arbeid! En fantastisk database med mer enn 27000 svensker innflytta til Østfold finner man på Digitalarkivet. Jeg fant tipptippoldefaren min der, Carl Olsson Lilja når han flyttet til Fredrikstad. Hans familie ble i Sverige, men sønnen Anders kom til Norge noen år senere og bosatte seg etter hvert i Pulservika på Hvaler.

Det blir nok svenske-forskning på meg framover tror jeg, skikkelig kommet i svenskemodus …

Tjena grabben!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.