Meny Lukk

Hele Sverige på CD-ROM

Vidar skrev forleden om den gamle Telefonkatalogen på CD.

I Sverige selger de fremdeles CDer med spennende innhold! Faktisk innhold som er riktig så interessant for oss som bedriver ekstremsporten Slektsforskning! Det å finne nålevende slekt i Norge er ikke helt greit. Men, i Sverige! Der har de faktisk gitt ut en CD med Sveriges befolkning både 1970 og 1980!

Mange andre CDer finnes også, og en del av dem til og med i min bokhylle. Emigranten Populär for eksempel, som inneholder flere tusen nordmenn også, som reiste via Sverige til Amerika, og mange svensker som reiste inn til Norge!

Annet materiale blir lagt på CD, for eksempel bokverket Rosenbergs Handlexikon öfver Sverige, som står i papirutgave i min bokhylle, men som nå er digitalisert og lagt på CD. Noen ganger synes jeg faktisk det er greit å ha ting lokalt, for eksempel på lange flyturer, greit å ha litt CDer å jobbe med da!

Sverigemodus fremdeles ja!

2 kommentarer

 1. Susann

  Det finns även cdskivor med Sveriges Befofolkning 1890 och 1900.
  Även en cd som heter Sveriges Dödbok 1947-2006.
  Sen har vi även cdskivor för fyra av Stockholms rotar och det är Kungsholmen, Klara, Gamla Stan och Söder. Men dessa finns även att söka på i Rotemansarkivet.

  Vi har vidare Grill och Kugelberg.
  Sen har vi många cd skivor som är skannat material på, bland annat Gods och Gårdar som kom ut på 1940 talet.
  Polisunderrättelser finns också på cd skiva, dessa är dock inte sökbara utan man får leta och leta och leta.

 2. S Molander

  Glem särlig ikke svensk ortnamnsförteckning der man kan söke på mittparten el slutten på navnet man trenger således ikke å kunne lese begynnelsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.