Meny Lukk

Enda mer Sverige…

Emigranten Populär
Siden jeg er i svenske-modus om dagen, så dro jeg på en virtuell Harry-tur i dag, til www.genealogi.se (Røtter)

Jeg har fra før en kjempefin CD Emigranten Populär, hvor jeg har funnet mange av mine Bohus-emigranter som dro til USA fra Sverige. Det vil si.. de som dro via Gøteborg. Og, der står også en del personer som dro til Norge, altså ikke bare Amerikafarere. Kildene for EmiBas Gøteborg er kirkebøkene.

Denne CD inneholder også noen andre mindre databaser, (Emibas Värmland, hvor kildene også er kirkebøkene) Emisjø, inneholder sjømenn fra vest-Sverige som mønstret av utenfor Europa. Emipass er utdrag av passjournalene i årene 1783-1860. Emisal inneholder passasjerer på Svenska Amerikalinjen. Emivasa inneholder Vasaordens medlemmer i USA och Emilarsson brevarkivet til emigrantagenten Bröderna Larsson & Co.

EmiBas
Men altså, sjopping. i dag bestilte jeg også CDen EmiBas, en forferdelig dyr historie, 645 SEK, men… må ha den bare må ha den!

Denne CDen inneholder informasjon om ca 1,1 millioner av de emigranter som dro fra Sverige fram till 1930.

Den har etter det jeg skjønner rimelig bra søkemotor, og bra mange parametere man kan søke på. Spennende!

Den vil også være til hjelp i andre sammenhenger også, for eksempel når jeg skal hjelpe folket på Slektsforum med deres kronglete svensker, eller når jeg skal hjelpe amerikanere som har gått seg ville i sine enorme geografikunnskaper (om at Norge er hovedstaden i Sverige for eksempel…..)

Heldiggriser……
Vi er veldig heldige her i Norge. Ja for tenk, det er vi! Særlig slektsforskere må kunne si at vi har veldig veldig lite å klage på. Tenk å ha alt gratis rett foran knottetottene våre! Det er vel kun Norge og tildels Danmark som skjemmer bort sine slektsforskere og andre personhistorie-interesserte på den måten. Fryd og glede!

1 kommentar

  1. Susann

    Laila,
    EMIBAS skivan är bra, men den kunde ha varit ännu bättre. Är väldigt många som inte är med på cdskivan, i Bohuslän saknas det enormt många.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.